Andra advent

Några minuter i nio kom jag hem i kväll efter en lång dag och tände andra adventsljuset i min ljusstake som egentligen inte är någon stake, utan består av fyra blockljus. Det här är faktiskt första gången (!) jag har adventsljus och också enda julpyntet som finns i min lägenhet. Just nu längtar jag efter att få tända det tredje ljuset för det innebär att livet lugnat ner sig avsevärt. De flesta av höstens sista deadlines infaller nästa vecka och sedan borde det bli lite lugnare ett tag.

Den här veckan har jag verkligen känt av hur höstens jobbstress kommit i kapp. Jag är trött men sover dåligt, så otroligt osugen på det mesta fastän jag har mycket jag verkligen vill och överlag bara så slut i huvudet. Kanske extremt ointressant att läsa om detta men jag vill skriva ut det ändå.

I dag hade vi en bloggträff med några bloggare som bor i Helsingfors och där sa jag en sak jag inte hade tänkt tidigare. Vi pratade om bloggen ger oss ångest och de flesta tyckte att det funnits perioder då det känts svårt att hitta tid eller energi för bloggen. Jag känner det rätt ofta, att jag kanske borde blogga mer. Inte för min egen skull, utan för att jag känner att jag avgett ett löfte till dig som läser. Och jag vill ju blogga ofta, men de senaste veckorna har energireserverna varit extremt låga. Jag hoppas verkligen att det blir åtminstone lite bättre efter jullov.

Älskar knytkalas. <3

Älskar knytkalas. <3

Helgen har överlag varit rolig men ganska tung med många människor och möten. Jag är nog vad de flesta skulle kalla extrovert, men ju äldre jag blir desto mer tid behöver jag helt för mig själv. Men älskar också att umgås med folk. På fredag eftermiddag träffades vi för första gången med hela min grupp för mentoreringen och fastän jag var trött inför träffen kände jag mig ändå energisk efteråt. Jag tror att den här lilla gruppen kan bidra med så mycket bra till alla inbladade, jag är så glad över att jag sökte med i programmet. Ska skriva lite mer om hur det fungerar så fort jag har lite extra energi.

Resten av helgen har gått i rätt festliga tecken. I går sushi med gymnasiegänget, i dag ett 15-årskalas och så vår bloggträff. Så roligt att träffa några jag aldrig träffat tidigare. Älskar att bloggen och sociala medier gett mig så många nya vänner. <3

Vad har du gjort under helgen? Och längtar du också efter jullov?