Mina framtidsplaner

Framtiden, hur ser jag på den och vad har jag för planer? Det här var ett önskemål jag fick i min bloggenkät. Jag måste väl börja med att skriva att mitt liv så som det är just nu känns så otroligt självklart för mig. Med självklart menar jag inte att jag skulle veta vad som händer om en vecka, en månad eller ett år, utan snarare att mitt frilansliv är det jag vill fortsätta med. Med jämna mellanrum får jag frågan om jag kunde tänka mig ett "vanligt" heltidsjobb och bara tanken på det ger mig ångest. Jag älskar min frihet och kommer förhoppningsvis aldrig att vara tvungen att ge upp den. Fastän det ibland är för mycket eller för lite, är det här just så som jag vill leva.

Allt jag gör och drömmer om genomsyras på ett eller annat sätt av mitt skrivande. Mitt skönlitterära och mitt journalistiska. Jag är ingen hard core-journalist som skriver hårda politiska eller ekonomiska nyheter, men jag älskar att intervjua människor. Jag kallar mig själv mysjournalist och trivs med det. Journalistjobbet är så otroligt roligt och givande. Dessutom vet jag att jag valt rätt yrke. Det här låter kanske drygt, men jag vet att jag skriver bra texter. Jag är en bra journalist/skribent.

P1010524.jpg

Samtidigt som jag trivs i min journalistroll drömmer jag så klart om att få skriva många många böcker. Jag hoppas att det finns ett intresse för det jag skriver om och att jag också i fortsättningen kommer att få understöd i form av olika stipendier – för att ens få någon sorts ersättning för skrivandet. Jag ska få min första royalty utbetald under sommaren men det kommer nog inte att handla om några enorma summor. Jag drömmer också om att skriva annat än skönlitteratur och har en del idéer. Men få se vad det blir av allt det. Många drömmer om att vara författare på heltid, men det är inte något jag strävar efter. Jag vill så gärna fortsätta vara journalist också.

Efter att ha gjort några föreläsningar under det senaste året hoppas jag också på att jag ska få föreläsa ännu mer. En av de bästa sakerna jag vet är att inspirera andra och föreläsningar är ett sätt, bloggen så klart en annan. Därför blir jag lika glad varje gång någon säger att jag inspirerar hen. Det är också en orsak att jag ens bloggar – jag vill sprida glädje och inspiration.

På det privata planet hoppas jag på att jag ska kunna fortsätta resa iväg på kortare och längre resor – på samma sätt som hittills. I en (inte så smickrande recension av min debut, hehe) blev jag kallad för resenörd, antagligen inte i en positiv bemärkelse, men faktum är att jag trivs så himla bra på resande fot. I år blir det antagligen tre veckor i Berlin i juli/augusti och så hoppas jag på en månad i Buenos Aires/Argentina i november. Jag reser både bort från något och till något. Längtar efter nya äventyr, nya historier, nya människor.

P1010545.jpg

Jag önskar också så klart att jag skulle få en stabil relation med någon jag tycker riktigt mycket om. Någon som får mig att skratta, någon som tröstar mig när jag är ledsen, någon som hejar på mitt skrivande, någon som lika gärna som jag hoppar in i ett flygplan och åker iväg på äventyr. Sen kanske någon gång har jag en familj, men det känns nog väldigt avlägset just nu.

Men framtiden alltså, så fantastiskt spännande att inte veta vad som kommer att hända. Just nu känns det verkligen som om alla dörrar står öppna. Så länge jag vågar chansa och fortsätter göra det som gör mig lycklig är jag säker på att framtiden kommer att ha mycket fint och spännande framför sig. Och jo, jag är medveten om hur privilegierad jag är, men jag lovar: jag är tacksam för det liv jag haft chansen att bygga upp.

Min största stötesten i livet är att jag är så otroligt otålig, men jag försöker påminna mig om att allt inte behöver ske just nu. Oftast sker det mesta just då när det ska. En klok typ sa häromdagen att så gott som all skit har i slutändan lett till något bättre, och så är det ju. En refusering leder till ett bättre manus, ett brustet hjärta öppnar upp för något nytt. Jag vet att det här är en otrolig förenkling av livet, men så här väljer jag att se på det. Så framtiden: bring it on, jag är redo!

Hur ser du på framtiden? Vad hoppas du på och drömmer om?