Balkongen redo för sommar

I dag hade hela Helsingfors fått sommarfnatt. Det var långa köer till glasskioskerna och alla var glada över solen som äntligen lyste från klarblå himmel. Lite kalla vindar ännu i dag men nu är den väl nog på väg, den där sommaren! Lika trösterikt varje år, eller hur? Jag fick ju en liten preview i Budapest men inget slår ändå Sommarhelsingfors. Älskar när staden och människorna vaknar till liv. Under sommaren blir en påmind om att det faktiskt finns andra människor här i stan.

P1010482.jpg

I går fick jag ett ryck och piffade till min balkong. Jag förde bort tomflaskor, samlade ihop och slängde skräp som skräpat runt där under vintern och bar mindre viktiga grejer ner till mitt källarförråd. Jag har nya kuddar och växter från Ikea och tänk så mycket bara det kan göra. Jag vet typ ingenting om växter men vi ska se om jag lyckas hålla de här vid liv. Kuddarna torde klara sig också i mitt sällskap.

Min balkong är inte jätteliten, men inte jättestor heller men jag älskar den. Förra sommaren åt jag frukost nästan varje dag där och inledde dagen med att kliva ut på balkongen och titta ut över mina "ägor". Äger ju absolut inget av det jag ser, men en kan ju liksom låtsas.

Nya kuddar, växter och dessutom en filt för de lite kyligare kvällarna.

Nya kuddar, växter och dessutom en filt för de lite kyligare kvällarna.

Balkongen är österut så jag har morgonsol. Ibland kan jag sakna kvällssol men med tanke på att jag har en etta på knappt trettio kvadrat är det skönt att solen inte värmer hela dagen och jag är jättenöjd med min morgonsol. I dag åt jag årets första frukost utomhus och tänker mig att det blir många fler och ett eller annat vinglas. Jag blev bar så lycklig när allt blev klart i går.

Har du balkong och brukar du hänga på den? När jag köpte min lägenhet var balkong ett viktigt kriterium och speciellt på sommaren är jag så glad över min lillbalkong. Det är ju som ett extra rum på sommaren!

P.S. Sista chans att svara på bloggenkäten i dag. Jag lottar ut ett exemplar av "Vad heter ångest på spanska?" bland alla som lämnar sin e-postadress och just nu har du rätt goda vinstchanser! Och svaren gör mig så glada. Jag drar en vinnare i morgon (måndag) kväll.