En sån som folk frågar

Mina föräldrar berättade tidigare i vår att deras kompisar och bekanta brukar ringa dem i de mest märkliga ärenden. De tror helt enkelt att mamma och pappa kan ha ett svar på frågan – vad det än råkar handla om. Nu är det ju faktiskt så att mina föräldrar är både kloka och hjälpsamma, så jag tänker mig att de oftast kan hjälpa, men ändå lite lustigt.

Jag har börjat märka att samma händer mig. Jag får kanske inte så märkliga frågor, men jag får frågor. Senast i dag har jag fått två frågor. En som handlade om att dejta (eftersom jag tydligen är expert, haha) och en annan fråga om ett arvode för ett moderatorsuppdrag. Tidigare har jag fått frågor om både det ena och det andra och hjälper så klart gärna bara jag kan. 

Det känns otroligt hedrande att någon vill fråga mig för jag ser det som att personen anser att jag kan hjälpa. Det här betyder så klart inte att jag sysslar med gratis karriärrådgivning eller kärlekscoaching (haha), men jag tycker att det är så kul att kunna hjälpa folk på traven.

Glad över att vara en som folk vågar fråga.

Glad över att vara en som folk vågar fråga.

Här på bloggen försöker jag också svara så gott det går och jag veeeeet att jag ibland är långsammast på jorden på att svara, men nu tror jag faktiskt att jag svarat på alla frågor jag fått – förutom om en som handlade om hur länge en ska vänta på svar från förlag. Eftersom Rebecka Edgren Aldén skrivit ett fantastiskt inlägg om just det slussar jag er vidare till hennes blogg. Men annars så tror jag att jag svarat på alla? Ställ gärna frågan på nytt om jag nu yrar.

Det roligaste med bloggenkäten är faktiskt alla frågor och hälsningar jag fått. Jag trodde nog aldrig att en enkel liten enkät skulle göra mig så glad. Som lovat ska jag dra en vinnare av boken i kväll. Senare i veckan ska jag sammanfatta svaren och sen så småningom börja beta av önskeinläggen. En orsak att blogga är ju faktiskt att det handlar om tvåvägskommunikation – och om jag kan hjälpa eller inspirera någon annan med den här lillbloggen gör jag nåt rätt!

Brukar du vara den som folk vänder sig till för att få ett svar på en fråga eller är du oftare den som frågar andra? Och jag frågar så klart en massa folk hela tiden om allt möjligt jag inte kan. Mer erfarna författarkollegor om bokbranschen, frilanskollegor om företagarvardag och bloggkompisar om allt möjligt jag inte har koll på. Vi blir alla lite klokare när vi delar med oss av det vi kan och brinner för.