Ett Helsingfors ovanifrån

P1020619.jpg

Fastän jag förälskat mig Berlin och Latinamerika har jag svårt att se att jag i längre perioder skulle bo någon annanstans än i Helsingfors. Här är jag född och uppvuxen. Här har jag gått i skola, blivit förälskad och fått mitt hjärta krossat, träffat en stor del av mina vänner, lärt mig spela handboll, studerat och ja – levt ett helt 31-årigt liv minus vissa perioder i Berlin och på längre resor.

Så Helsingfors är enligt mig en av världens bästa städer. Och det roliga är att Helsingfors bara blir roligare och roligare för varje år. Sen jag köpte min lägenhet hösten 2011 har det hänt otroligt mycket i mina hemknutar. Massa nya kaféer, restauranger, barer och liv. Jag älskar verkligen Berghäll (fastän jag tekniskt sett inte ens bor i Berghäll, men nästan!).

P1020601.jpg
P1020610.jpg
P1020633.jpg

I går var det Helsingforsdag och det ordnades en massa program runtom i stan. Själv hann jag bara med en grej – men vilken grej då! Berghälls höga kyrktorn är ett av Helsingfors landmärken och i går kunde vem som helst klättra upp till tornet. Det var otroligt lång kö, men efter ungefär en timmes köande fick också jag och mitt sällskap klättra upp för trappan.

Alla som ville upp i tornet skulle fylla i ett papper där det bland annat nämndes att det inte rekommenderas för personer med höjdskräck. Ehehehe tänkte jag och skrev under. Det var inte jättehemskt, men inte speciellt trevligt heller. Men jag kom hela vägen upp och det var värt det. Inga bilder kan någonsin visa hur fint det var, men jag försöker ändå. Uppenbarar sig den här chansen igen rekommenderar jag det varmt! Det är alltid något spännande att se på sin stad (eller vilken stad som helst) från ett fågelperspektiv.

P1020654.jpg