Mina bästa skönhetstips

Jag är ingen som sminkar sig länge eller håller på med ansiktsmasker. Ja, men det vet du ju redan eftersom du läst det här inlägget. Men jag avundas dem som verkligen är bra på smink och som lyckas ta tid i vardagen att ta hand om sig själva och kroppen. Det verkar så himla mysigt att lägga ansiktsmask, men jag kommer mig aldrig för? I dag fingrade jag på en ansiktsmask i butiken men den fick stanna där, den skulle antagligen ändå bli oanvänd.

Mina icke-talanger på det här området behöver däremot inte betyda att jag inte skulle kunna dela med mig av skönhetstips. Jag har nämligen ett antal som jag gärna bjuder på. Allt för att vi ska bli lite lyckligare (och snyggare då, men det är faktiskt inte så viktigt).

1. Tvätta håret sällan, så är du jättesnygg när du väl gör det.

2. Skippa sminket i några dagar och ta sen fram mascaran – wow, vilka fransar alltså!

3. Glöm bort att du äger ett (eller flera) plagg, rota fram det och plötsligt har du en svinsnygg outfit! 

4. Ta selfies (ofta!). Ju fler bilder du tar, desto mer vänjer du vid ditt utseende och börjar tycka du är snygg. Åtminstone jag har blivit cirka 500 procent snyggare sen selfien kom och blev en vanlig grej. Testa!

5. Använd läppstift. För två år sen inledde jag min läppstiftsrevolution och kommer aldrig sluta. Snabbt, snyggt och enkelt (bara en lär sig applicera det, tog lääänge för mig).

Ett bonustips: skratta ofta och så mycket du kan. Umgås med folk som gör dig glada, inte såna som gör dig arga. Och ett klädtips: ha på dig sånt som gör dig glad. Det spelar ingen roll om det är en färggrann kreation eller en svart tröja så länge du mår bra i det. H: skönhets- & modeguru von Kügelgen som önskar dig en glad fredag

En av de första bilderna jag tog på mig själv med kamerans fjärrstyrning.

En av de första bilderna jag tog på mig själv med kamerans fjärrstyrning.