Poesitorsdag – 3 dikter om skrivandet

Torsdag betyder ju poesi här på bloggen – eller åtminstone ända fram till slutet av juni. Eftersom den här veckan här på Biskops Arnö där jag fortfarande hänger handlar om att skriva tänkte jag att vad passar väl bättre än dikter om just skrivandet? Det blir kanske lite meta att skriva om att skriva, men ibland blir det så. Om du har missat tidigare veckors poesitorsdag hittar du dem här.

P1020237.jpg

5.4.2018

jag skriver
jag skriver, jag skriver, jag skriver

jag raderar ett ord,
lägger till ett annat
letar
efter rätt formulering
efter en känsla
något som inte vill infinna sig

jag stiger upp och sätter mig ner igen
jag fyller på min tekopp, äter choklad
jag tittar ut, jag tittar inåt
jag lyssnar

men jag skriver
vad jag än gör
så sitter jag här
och skriver


14.4.2018

ibland tystnar det
orden tar slut
i takt med tankarna
som suddas ut

ibland gör jag
faktiskt ingenting alls
för att senare
orka tänka något nytt 

28.4.2018

orden tar väl aldrig slut
inte helt och hållet 

men det finns stunder
då jag tappar dem

famlar efter något
som har betydelse 

i min ordjakt
babblar jag på

tar vilka ord som helst
bara för att säga något