Berlin du bist so wunderbar

upload.jpg

Första gången jag besökte Berlin (2010) fattade jag inte grejen. Jag tyckte inte att staden verkade så speciell som alla påstod. När jag flyttade hit 2013 tillsammans med min dåvarande pojkvän hade jag inte mycket bättre koll. Vi hade ingen aning om de olika stadsdelarna och var det skulle löna sig att bo. Av ren slump fick vi hyra en underbar lägenhet på fantastisk plats i Friedrichshain. Ju längre 2013 led desto mer förälskade jag mig i staden och nu är jag liksom fast. Jag älskar Berlin och kommer alltid att återvända. 

Ändå kände jag en viss panik i går. Liksom vad fan ska jag göra ensam i Berlin i tre veckor?? Jag har ingen plan. Hjälp! Om vi säger som så här: den skräcken försvann samma sekund jag steg ut ur Finnairplanet. Jag är i Berlin, jag behöver ingen plan. Här kan jag bara hänga! När jag klivit ner trapporna till U-bahnen (efter att först så klart ha åkt buss, går ingen spårtrafik till flygplatsen) kände jag direkt doften. Jag hade glömt att det doftar på ett visst sätt nere bland spåren. Jag andades djupt in och bara njöt. Äntligen är jag här!

upload.jpg
upload.jpg
Gulligt par jag bara måste fotografera. 

Gulligt par jag bara måste fotografera. 

Berlin är ändå nödvändigtvis inte en stad en blir blixtförälskad i. Mycket kan göra en riktigt galen för att det helt enkelt inte funkar. På flygplatsen fanns till exempel exakt en toalett för kvinnor i en ankomsthall där två plan tömdes på samma gång (det finns alltså inte en stor ankomsthall utan många små, Tegel är minst sagt en besynnerlig flygplats). Ni kan tänka er hur den toalettkön såg ut... Nästa egenhet var vid biljettautomaterna. Jag hade tänkt köpa ett månadskort men ingen av maskinerna verkade acceptera kort och inte heller sedlar större än 10 euro. Jag skakade på huvudet och köpte en enkelbiljett med mynt och tänkte inte desto mer på den saken. Jag är så van att det mesta fungerar på ett lite "intressant" sätt här. När bussen körde ut från flygplatsen såg jag en reklam för hur Tegel ska omförvandlas så fort flygplatsen stänger i och med att den nya öppnar. Den nya flygplatsen skulle öppna 2012 tror jag, är inte färdigt än... 

När jag väl kom fram till min destination fick jag vänta ett tag på mina släktingar som inte var hemma än (pga att jag meddelat att mitt flyg landar en timme senare iom att jag kollat finsk tid, ehe). Jag åt en snabb sushilunch i solen och svettades cirka tusen liter. Jag bor alltså de tre första nätterna hos mina släktingar och från och med lördag ska jag flytta in i en annan lägenhet, ska skriva mer om det sen. Jag blev lika väl mött som alltid och fick se bilder från ett Kügelgenhaus i Ballenstadt och överlag en kort historielektion. Så intressant! 

upload.jpg
Kanske inte ser ut som så mycket men den här bilden beskriver Berlin för mig. 

Kanske inte ser ut som så mycket men den här bilden beskriver Berlin för mig. 

Dagens tidiga väckning gjorde sen att jag däckade totalt på eftermiddagen och var helt mosig efteråt. Jag släpade mig ändå ut på kvällspromenad i kvarteret och åh åh åh! Det är så varmt att alla parker och uteserveringar svämmar över. Människor är glada och jag är glad, njuter av att få vara i favoritstaden. Nu ska jag dricka en radler, läsa bok och sen somna gott i denna underbart svala lägenhet. Framöver lär det bli en hel del Berlin både här på bloggen och Instagram (heter kuggekugge och laddar upp massvis med stories). Finns det nåt du vill veta om Berlin som jag kanske kan svara på i kommande inlägg? 

  Lycklig resenär med nytt läppstift .

 Lycklig resenär med nytt läppstift.