fbpx

Fem bra ställen att hänga på utomhus i Berlin

Berlin är långt ifrån Sydeuropa, men så fort några solstrålar tittar fram så parkerar sig berlinarna utomhus. I parker, på uteserveringar, på utomhusklubbar. Det gör att det känns som om Berlin tar ut varje minut av möjligt utomhushäng och därför tänkte jag tipsa om några utomhusfavoriter.

1. Tempelhof

En gammal flygplats som i dag är ett enormt rekreationsområde och ett ställe Berlinborna verkligen flockas på. Här kan du jogga, cykla, åka inlines eller bara slå dig ner nånstans och grilla och ta det lugnt. Om du går in till Tempelhof från Schillerkiez-området kommer du att snubbla in på ett community garden, jättegulligt och jätteberlin! Vid ingången finns ofta någon som säljer kall öl.

tempelhof.jpg

2. Admiralbrücke och Landwehrkanal

Kanalen som löper genom Kreuzberg är ett av mina favoritställen. Förhållandevis lugnt och framförallt vackert. Vid Admiralbrücke brukar det bli spontanfest om helgerna, alltså folk som sitter på bron och umgås. Mysigt! Där finns också en kiosk helt intill så det finns kalla drycker att få. Rekommenderar också Il Casolare för pizza! På sträckan mellan Admiralbrücke och Baerwaldbrücke finns det ofta svanar så slå dig ner i gräset och beundra utsikten.

maybachufer.jpg

3. Klunkerkranich

En hipstrig men alldeles underbar bar uppe på taket i ett köpcentrum i Neukölln.  Väldigt populärt nuförtiden så kom senast vid halv åtta om du vill undvika kö! Här finns lite smått och gott att äta, ofta livemusik och allmänt bra stämning. Plus en fantastisk utsikt över Berlin!

IMG_20180730_202312-2.jpg

4. Club der Visionäre

Utomhusklubb där festen är i gång så gott som dygnet runt. Här är allt möjligt och du kommer garanterat att ha en rolig kväll. Ligger precis vid vattnet så trilla inte i! Det är också väldigt nära Badeschiff – ett annat najsigt utomhusställe.

IMG_20180728_033243-2.jpg

5. Freiluftkino

Under sommarhalvåret är utomhusbio verkligen en grej i Berlin. Det finns flera freiluftkinos i Berlin. En del visar filmer dubbade till tyska, andra visar filmer i originalversion. Lönar sig att vara noga med det så att det inte blir onödig språkmurer. Var också förberedd på att temperaturen kan sjunka till kvällen – så ta med dig varma kläder. Vid alla biografer säljs också snacks, öl och vin att värma sig med.

IMG_20180726_214926-2.jpg

+ 1 Valfri park

Berlin är en otroligt grön och lummig stad. Det finns massvis med parker. Vissa parker är en liten gräsplätt, andra är enorma. Och berlinarna trivs verkligen i sina parker eftersom det ofta är fullt!

Vad säger du? Blev du sugen på att åka och hänga utomhus i Berlin? Nu börjar ju utomhussäsongen så småningom att lida mot sitt slut, men det kommer ju alltid nya somrar. Själv tror jag att det nog måste bli en Berlinvistelse också 2019 …

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »