Konstiga ickekomplimanger

I dag ska jag på Förlagets höstfest (hurra!) och när jag grävde runt i skåpen för att tänka ut accessoarer till min outfit hittade jag mitt blomdiadem jag inte haft på ett tag och blev påmind om en mycket konstig och oförskämd komplimang jag fick ett antal år sedan av en snubbe. 

"Du skulle vara riktigt snygg utan den där blomman i håret", sa han.  

upload.jpg

Jaha, tack. Eller alltså nej? Varför säga något så korkat? Vi hade inte ens pratat med varandra men det här måste han få ur sig. Kanske han tänkte att han faktiskt gav en komplimang. Vad vet jag? Jag har också fått höra att jag är "fit för min kropp". Alltså tjock men ändå vältränad typ? Eh, tack? 

Har du fått några galna ickekomplimanger? Jag kan väl knappast vara den enda? Och kan vi inte komma överens, en gång för alla, att vi slutar kommentera varandras kroppar och utseende ifall vi inte är helt säkra på att det vi ska säga verkligen är en komplimang?