Hitta Sherlock – Escape room i Berlin

Reklamsamarbete med Escape Berlin.

Sherlock Holmes är försvunnen. Hans ärkefiende professor Moriarty är tillbaka i stan men ingen har sett Sherlock på fyra veckor. Du och dina kompisar låses in i ett rum och ni har 60 minuter tid på er att lösa gåtan. Vad har hänt med Sherlock?

Det här är premissen för spelet Sherlock Holmes hos Escape Berlin som jag och mina kompisar fick chansen att testa. Konceptet är likadant som i alla andra escape rooms jag spelat. Alltså: en timme tid att lösa en "stor" gåta genom att lösa många mindre gåtor. Det kan handla om att hitta nycklar, klura fram rätt kod eller att räkna ut saker med hjälp av diverse tips. I och med att jag inte vill förstöra just det här spelet för någon kan jag inte skriva så mycket om vad vi egentligen gjorde under själva spelet.

Foto: Escape Berlin.

Foto: Escape Berlin.

Däremot kan jag skriva om vad vi tyckte! När vi kom på plats var vi först osäkra på om vi var på rätt ställe. Escape Berlin är beläget på Storkower Str 140, men ingången finns på husets baksida. Dörren råkade vara låst när vi kom, men det löste sig genom att ringa till stället och vi blev "upplockade" och kunde åka hiss upp till femte våningen. Så om du står bakom en låst dörr ska du ringa dem!

Vi fick en introduktion till spelet och sen var det "bara" att anta utmaningen och bli inlåsta i rummet. Spelet kan antingen spelas på tyska eller engelska, vi valde att spela på engelska. Vi var fem personer och det kändes som ganska bra antal. Jag skulle säga att minst tre personer för det här spelet är bra. Början var lite trög för oss (eller så kändes det i alla fall), men så småningom blev vi varma i kläderna.

Det är så roligt att klura på saker tillsammans. Fem hjärnor tänker på fem sätt och det är verkligen till fördel. Alla av oss löste någon gåta, hittade något värdefullt eller överlag bidrog till spelet. I slutet av spelet blev det nästan lite stressigt, men med furstliga 1 minut och 46 sekunder kvar av spelet lyckades vi lösa gåtan om Sherlock! Bra jobbat vi!

Lyckliga och lite skräckslagna (?!) vinnare, hehe. Foto: Escape Berlin.

Lyckliga och lite skräckslagna (?!) vinnare, hehe. Foto: Escape Berlin.

På Escape Berlin har de sammanlagt fyra olika spel, varav mina kompisar och jag enades om just Sherlock Holmes. Det finns ett horrorspel (som 30 procent lär avbryta?! huu!), ett laserspel och så ett som lät sjukt roligt: Schnapsladen eller Liquor store. Ett spel där det gäller att typ dricka sig ut?! Skulle gärna testa det här nån gång, de lovar nämligen att en inte är helt nykter efteråt, hehe.

Det här var mitt tredje escape room och jag har (skryt skryt) lyckats ta mig ut ur alla! Alla gånger har det varit jätteroligt, liksom så kul att få "leka" på det här sättet som vuxen. Och vem vill inte klura på spännande mysterier och lösa gåtor? Om du ska till Berlin kan jag varmt rekommendera Escape Berlin. Kanske du kan testa Schnapsladen i stället för mig?! Eller så måste jag helt enkelt göra det själv nån gång! Eller så testar jag något annat escape room i en annan stad i Tyskland, här hittar du en lista över alla städer där du kan spela.

Har du varit i något escape room och vad tyckte du? Tipsa gärna om bra Escape rooms i Helsingfors eller Stockholm! Det här är verkligen nåt som det är lätt att bli hooked på!

escaperoomvinnare.jpg