fbpx

Jag älskar ju att baka – eller?

upload.jpg

Jag har alltid tyckt om att baka, men numer bakar jag rätt sällan. Det är inte så att jag bakar en tårta bara för mig själv, känns ju rätt pointless? Men när jag blev ombedd att baka en rainbow cake till konfirmationsfesten för min systers äldsta barn tackade jag så klart ja. Dels för att jag tycker att det är kul, men också för att jag så klart vill hjälpa till. Jag tycker nästan att det är oartigt att gå på fest utan att ha nåt med sig, haha. Eller beror så klart på festen, men så där överlag brukar jag nästan alltid fråga om jag kan bidra med nåt.

I går när jag inledde bakprojektet ångrade jag mig nog lite. Jag visste att det skulle ta hela dagen och att jag skulle hinna svära ett antal gånger. Jag tappade nerverna och var osäker på om det alls skulle bli bra, men till slut blev det ju det. Men visst är det stressigt – jag vill ju att det ska bli så fint och perfekt som möjligt. Jag stressar nästan mer över vad folk ska tycka än vad jag själv tycker. Speciellt när det är en ”beställning”. När jag var mitt i bakandet kom jag att tänka på det här stycket ur Nationen när Saga går på sin kompis babyshower.

upload.jpg

upload.jpg

“Hon står kvar vid bordet som dignar av mat så att det skulle räcka till en hel by. En av Johannas kompisar har bakat den mest invecklade tårtan hon någonsin sett. Lager på lager, klädd med sockermassa och en liten marsipanfamilj på toppen. Saga har aldrig förstått sig på människor som tycker att det är roligt att hålla på med bakprojekt som leder till att hela köket ser ut som en kokainhåla med mjöl och pudersocker överallt. Varje gång hon sett en kompis stå och baka har det sett ut som om att de kommer att få ett nervsammanbrott vilken sekund som helst. De påstår att det är kul men är mer stressade än Saga med sina skrumpnande äggstockar.” 

Kakan blev riktigt lyckad fastän jag freestylade fyllningen och var osäker på hur det hela skulle sluta. God var den också! Tyvärr blev bilderna inte så fina i och med att det var full rulle på festen i dag, men viktigast är väl att det var gott och alla nöjda! Omöjligt också att få en snygg bild när de olika färgerna blandas ihop och frostingen smetas ut. Men kanske det ändå går att se hur det blev. Hur är du, en som älskar att baka eller hellre köper en färdig tårta?  

upload.jpg

0

2 svar

  1. Köper helt klart färdig tårta. Mest på grund av mina egna prestationskrav och mina tårtor blir alltid så sneda + att jag har noll fantasi med dekoration och fyllning och så vidare. Jag brukar tänka som så att man kan inte vara bra på allt även om jag vet att övning ger färdighet. Kanske sen nån gång då jag blir pensionär så går jag på kurs och lär mig baka finaste tårtorna!

    1. Nej en behöver verkligen inte vara bra på allt. Det är just sånt tänk som gör oss sjuka. Själv tycker jag ju att det är kul men så stressar jag ändå, håhå. Vissa gånger skulle det vara mycket skönare att bara köpa en färdig tårta och så skulle det vara bra med det. Men bra plan för pensionärslivet!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »