Plötsligt är jag en sån som yogar?

Yoga är inte min grej. Det trodde jag väldigt länge. Jag tyckte det verkade så otroligt tråkigt och faktiskt lite tramsigt. Jag gillar fart och fläng – handboll, BodyCombat osv. Men absolut inte yoga. Jag minns faktiskt inte när jag testade yoga för första gången, men jag gissar att min första kontakt med yogan blev på en BodyBalance-timme redan för ett antal år sen, men då tyckte jag inte så mycket om det för att vara ärlig. Jag höll fast vid åsikten: det är tråkigt.

Förra hösten gick jag en yogakurs som min kompis Amanda ordnade och före det hade jag testat på lite YouTube-yoga och börjat tycka att det kanske inte är en så dum grej. Ju äldre (och stelare) jag blivit, desto mer har jag börjat gilla yoga. På mitt kontor har vi faktiskt gratisyoga en gång i veckan och jag tycker det är bra! Det är faktiskt en av mina favoritgrejer på kontoret om jag ska vara ärlig.

Så plötsligt är jag en sån som yogar? Vad har hänt? Kanske mest att jag har gett yogan en ärlig chans. Det som förr verkade tråkigt är nu avslappnande plus otroligt bra för min rygg som konstant krånglar – mest antagligen för att mina höfter är extremt stela. Min kropp verkligen skriker på mig att jag måste ge den lite kärlek i andra idrottsformer än snabba. Veckans största katastrof var att jag missade tisdagens kontorsyoga på grund av resan till Pärnu. Jag har känt mig stelare än vanligt (om det nu ens är möjligt, ehe) och i går vaknade jag med stel och seg rygg. Allt kändes så mycket bättre efter att jag varit på BodyBalance. Aah!

Yogarummet på kontoret. <3

Yogarummet på kontoret. <3

Jag är sämst i världen på att komma ihåg att tänja och borde överlag ta bättre hand om min kropp och framförallt min rygg. Och där har jag märkt att yogan verkligen hjälpt. Jag kan inte påstå att jag är helt yogafrälst och planerar en meditationsresa till Indien, men jag är väldigt glad över att jag gett yogan en chans. Jag märker vilka effekter den har och hur mycket bättre min rygg mår. Dessutom har jag börjat gilla lugnet yogan ger. För mig är det absolut ingen prestation, utan mest en tid för mig själv (haha, kanske jag ändå börjar låta som de där yogaflummarna jag inte kunde tåla tidigare?).

Har du börjat gilla nån träningsform som du absolut inte trodde att du skulle gilla? Och vad tycker du om yoga? Själv ska jag passa på att göra en liten kvällsyoga för att avsluta kvällen och veckan på bästa möjliga sätt – och för att förhoppningsvis vakna med en rygg som inte är jättesjuk. Bland YouTube-yogan har jag fastnat mest för Adriene (precis som alla andra, hehe). Men rekommenderar om du inte testat det än! Hon känns okonstlad och övningarna är väldigt tydliga.