fbpx

Alltid en bok i fickan – rabattkod till Nextory

Reklamsamarbete med Nextory

Jag har alltid älskat böcker. När jag var liten läste mina föräldrar jättemycket för mig. Slug som jag var brukade jag som lite äldre välja en extratjock sagobok med bara text och komplicerade namn som pappa knappt kunde uttala (och så fnissade jag om pappa uttalade dem knasigt, sjyst barn va?). I lågstadiet brukade jag alltid promenera hem från busshållplatsen med en bok i handen och i tonåren var sommarloven det bästa jag visste: att få läsa böcker halva natten och aldrig ha en tid att passa.

Fastän läsning alltid varit viktigt för mig har det funnits perioder då jag läst mindre, men när jag började skriva skönlitterärt 2013 insåg jag att jag måste läsa för att kunna skriva. Det blev en bra push och sedan dess har jag läst rätt mycket. År 2014 började jag föra bok över hur många böcker jag läst. Det har blivit 50, 50, 42 respektive 31 böcker de fyra senaste åren. Förra året var läsningen verkligen på botten (obs! för mig, det är ingen tävling!), men i år har det gått lite bättre. Egentligen spelar antalet böcker inte så stor roll, men: Jag mår bra av att läsa. Och jag skulle vilja slippa ovanan att scrolla på mobilen och i stället använda tiden på läsning.

Läsnörd redan i tidig ålder (fast det här verkar vara en sångbok).

Läsnörd redan i tidig ålder (fast det här verkar vara en sångbok).

Därför är jag så otroligt glad över att kunna presentera det här samarbetet med Nextory som nyligen lanserats i Finland! Vad är väl bättre än ett bibliotek med tiotusentals böcker som alltid följer med och som bara går att plocka upp ur fickan? I stället för att scrolla Instagram kan jag sjunka in i en fiktiv (eller varför inte riktig) värld, antingen genom att läsa själv eller lyssna. Speciellt på långa tåg-, buss- eller flygresor kan det vara skönt att lyssna på någon läsa högt för en. Som en privat sagostund men så att uppläsaren aldrig blir trött i rösten.

Med koden kugge kan du testa Nextory gratis i 30 dagar (normalt 14 dagar) och läsa och lyssna på så många böcker du hinner med under den perioden!

Efter 30 dagar avgör du själv om du vill fortsätta eller ej. Du förbinder dig alltså inte till något under gratisperioden. I Finland har Nextory tre olika abonnemang: silver, guld och familj. Själv har jag ett guldabonnemang så att jag också kan lyssna på och läsa de nyaste böckerna. Ett familjeabonnemang är smart om ni är flera (upp till fyra personer) i familjen som vill läsa och lyssna var för sig. Obs! Registrerar du dig med ett finskt betalkort får du det finska utbudet (med i princip hela det svenskspråkiga utbudet), men om du registrerar dig med ett svenskt betalkort får du det svenska utbudet – alltså ett bibliotek utan böcker på finska.

Här finns en direktlänk där du kan registrera dig på Nextory.

Pappa och jag i en hängmatta på lande.

Pappa och jag i en hängmatta på lande.

Det bästa med Nextory är att du endast behöver internetuppkoppling när du laddar ner en bok, sen går det att läsa och lyssna också i offlineläge. Alltså tänk om detta hade funnits 2009 när jag åkte cirka 300 timmar buss i Latinamerika?! Under 300 timmar hade jag hunnit lyssna på både en och annan bok. 300 timmar på fem månader låter som jättemycket, men för någon som pendlar blir det i snitt två timmar per dag med en femdagarsvecka. Det betyder sammanlagt tio timmar per vecka, vilket är väl ett sorts genomsnitt för hur länge det tar att lyssna på en bok.

Tänk att få ta del av fiktiva världar eller fascinerande facklitteratur samtidigt som du sitter i bussen eller bilen? Tänk på alla de där böckerna du så gärna vill läsa men aldrig hittar tid för. Nu kan du läsa (eller lyssna då) när du kör, lagar mat, diskar, städar eller tar en promenad. Ja när som helst när du inte behöver 100 procent av din tankekapacitet till nåt annat. Hur bra?

Men hur funkar det då? Du registrerar dig här med e-postadress och ett lösenord du hittar på. När du klickar dig vidare ska du välja det abonnemang du vill ha (silver, guld eller familj). Sen laddar du ner Nextory-appen från antingen App store eller Play store och loggar in på appen med din e-post och lösenordet du skapade. Och efter det är det bara att börja lyssna och läsa i mobilen eller på surfplattan!

Ser ni den koncentrerade blicken? Mina föräldrar brukade säga att det var omöjligt att få kontakt med mig när jag läste. Och ja, jag hade glasögon i nåt år när jag började skolan, men sen slapp jag dem. Tills nudå.

Ser ni den koncentrerade blicken? Mina föräldrar brukade säga att det var omöjligt att få kontakt med mig när jag läste. Och ja, jag hade glasögon i nåt år när jag började skolan, men sen slapp jag dem. Tills nudå.

Men vad ska du läsa då? Nextory har ett enormt utbud så du hittar garanterat sånt som du är nyfiken på. Senare i veckan återkommer jag med en drös boktips – sånt jag läst, sånt jag vill läsa och sånt som du absolut måste läsa. Om du är osäker på vad du ska börja med tycker jag du ska börja med Maria Turtschaninoffs böcker, läs min recension av hennes senaste roman Breven från Maresi om du vill bli övertygad. Det är Turtschaninoff själv som läst in böckerna om röda klostret och det är så, så bra. Både böckerna och inläsningen!

Eller kanske du har ett boktips till mig? Vad läser/lyssnar du på just nu? Jag har som vanligt en lång att läsa-hög, men det kan väl aldrig finnas för mycket böcker i ens liv?!

Jag tror det här är på en båt. Pappa och jag och en bok. Så klart.

Jag tror det här är på en båt. Pappa och jag och en bok. Så klart.

Nextory-alennuskoodi blogin lukijoille

Kaupallinen yhteistyö Nextoryn kanssa

Hei hei, vaihteeksi kirjoitan täällä jotain suomeksi! Onpa sekä jännittävää että kivaa lähettää viestiä internetiin isänkielelläni. Olisi ihanaa kirjoittaa enemmänkin suomeksi, tosin ainakin toistaiseksi tämä blogi jatkuu ruotsiksi. Mutta kerrankin minulla on jotain tarjottavaa myös suomenkielisille lukijoilleni! Ja mitä olisi kivempaa tarjota kuin lukemiseen ja kirjoihin liittyvää? Yhteistyössä Nextoryn kanssa minulla on sinulle huipputarjous:

Käyttämällä alekoodia kugge saat käyttää Nextoryn palveluita, eli lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja, ilmaiseksi 30 päivän ajan (normaalisti 14 päivää).

Kokeilu ei sido sinua mihinkään, joten voit vapaasti kuukauden verran kokeilla, miltä tuntuu kantaa suurta kirjastoa mukana kännykässä. Nextorysta löydät siis sekä äänikirjat että e-kirjat. Palveluun on kolme eri tilausvaihtoehtoa: hopea, kulta ja perhe. Kulta-tilauksella saat lukea ja kuunnella kaikki uusimmat kirjat heti (!) ja perhe-tilaus on sopiva, jos innokkaita kirjaihmisiä on perheessä maksimissaan neljä, ja jokainen haluaa kuunnella omassa rauhassaan ja omaan tahtiin.

Täällä voit rekisteröityä Nextoryn tilaajaksi.

Vaikka itse luen paljon haluaisin ehdottomasti lukea enemmän suomeksi, ja olenkin varma että Nextoryn valikoimasta löytyy monta kirjaa, jotka haluan joko lukea itse tai kuunnella. Olen esimerkiksi kirjaston jonossa Saara Turusen Sivuhenkilöön, mutta taidankin skipata varauksen ja kuunnella kirjan Nextorysta. Ilman jonoa, juuri silloin kuin itse haluan. Aah! Sivuhenkilön kuunteluaikakin vaikuttaa varsin kohtuulliselta – reilu seitsemän tuntia. Jotkut kirjat saattavat kestää reippaasti yli 15 tuntia, mikä vaatii jo aikamoista sitoutumista (ainakin minulta).

Hallå hallå, här kommer jag och vill att ni ska läsa för mig!

Hallå hallå, här kommer jag och vill att ni ska läsa för mig!

Joten, jos et vielä ole kokeillut ääni- tai e-kirjoja suosittelen sinua ehdottomasti kokeilemaan Nextorya. Joko jäät auttamattomasti koukkuun tai sitten toteat, että paperikirjat onkin juttusi. Itseäni tosiaan eniten innostaa ajatus siitä, että minulla nyt aina on kirja mukana kunhan kännykkä on mukana (ja sehän on). Sen sijaan, että selaan tylsistyneenä Instagramia voinkin käyttää luppoaikaa kirjan lukemiseen! Jess!

Mutta miten tämä toimii käytännössä? Ensin klikkaat itsesi Nextoryn sivuille, täytät yhteystietosi ja keksit itsellesi salasanan. Sen jälkeen lataat sovelluksen joko Play storesta tai App storesta. Sitten kirjaudut sovellukseen sähköpostin ja salasanan avulla – ja Nextoryn valtava kirjasto on auki seuraavan 30 päivän ajan.

Mitä sanot, innostuitko? Aiotko kokeilla? Ja onko sinulla kirjavinkkejä minulle? Mitä suomenkielisiä kirjoja minun ehdottomasti pitäisi kuunnella tai lukea?

0

6 svar

  1. Jag är också boknörd sen födseln och har läst otroligt mycket när jag var yngre. Nu försöker jag också komma ur den dåliga vanan att bara läsa på telefonen och läsa fler böcker igen. Ligger lite efter årsmålet på en bok i veckan med 23 på 37 veckor, men ändå ganska nöjd.
    Jag har i år både skaffat Nextory och läsplatta, som jag länge varit motståndare till eftersom jag tycker böcker ska läsas på papper. Men så skönt det var att ha med när vi tågluffade i somras. Massor av böcker som bara tog lika mycket plats som en pocketbok.
    Jag lyssnade på Hans Roslings ”Hur jag lärde mig förstå världen” och tittade ut över Europa. Tips! Jag lärde mig mycket och tyckte om inläsningen. En fin berättelse om hans liv.

    1. Jag läste Roslings Factfulness i somras och är väldigt nyfiken på den där! Måste definitivt lyssna/läsa!

      Och jaa, själv har jag haft en Kindle i fem (!) år och alltid varit supernöjd med den, men gillar att mixa allt. Ljudböcker, kindle, riktiga böcker. Bok som bok, tänker jag! 🙂 Och lät perfekt med läsplatta och Nextory på tågluff!!

  2. Nextory tycker jag har fördelen att de är bättre på e-böcker än sina konkurrenter. Kommer ihåg att jag kunde ha lite svårt för en del av formatet på deras böcker. Borde kanske överge bookbeat för en stund och ge nextory en ny chans.

    1. Ja alla tjänster är nog lite olika, tror det bara gäller att testa sig fram och se vilken som känns bäst? Gillar att det är så lätt att säga upp.

  3. Alltså Kugge du är så galet söt på alla dessa bilder. Tycker också hängmattan är så cool! Och av bilderna att döma så verkar du ha varit besatt redan som barn 😉

    Och Nextory är ju som bekant en favorit hos mig, hihi. Min nästa utmaning är en bok på 20 timmars lyssning. Har inte tidigare tagit mig igenom någon sådan…

    1. Hihi ja, rätt gullig unge ändå?! Och jaa, bokbesatt since 1986. Men en bok på 20+ timmar känns rätt crazy. Men YOU CAN DO IT! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »