Full fart och ljusmålningar

Stor konst från gårdagens fotokurs.

Stor konst från gårdagens fotokurs.

Måndagen kom och gick och veckans planer blev obloggade så i dag får vi låtsas att det är måndag fastän det är tisdag. Just nu har jag många olika jobb och projekt på gång så arbetsdagarna på kontoret koncentrerar jag mig fullt på jobba undan allt så fort som möjligt. Alla som läst den här bloggen noggrant minns att jag brukar jobba enligt devisen “bäst att göra undan allt genast för du har ingen aning om vad som händer i morgon eller nästa vecka” – vilket har bevisats mer än en gång. Så här ser den här veckan ut:

Måndag:
Skrev klart två artiklar, korrade artiklar jag översatt och hade möte på Utbildningsstyrelsen (jobbar alltså med ett projekt för UBS i vår). Sedan var det dags för sista dagen av fotokursen och vi gjorde ljusmålningar, helt sjukt roligt! Och så ännu handboll och yogautmaning på kvällen. En full dag!

Tisdag:
Fix med en artikel, bokade intervjuer, jobb med UBS-projektet, skrev en bloggtext som ska publiceras senare, lunch med Lisen (som inte blev av förra veckan). Och i kväll är det dags för första sessionen av Friday Lab som jag lite hux flux anmälde mig till!

Onsdag:
Waffle Wednesday på kontoret, tema Instagram. Kom du också om du kan! All info står på finska, men det lär ska gå på engelska! Sedan ska jag göra en telefonintervju, skriva artikeln, luncha med en kompis jag inte sett på länge, jobba med UBS-projektet och nolla hjärnan med BodyCombat på kvällen.

Torsdag:
Har en intervju inbokad på morgonen. Ska göra den, förhoppningsvis skriva ett utkast till artikeln och sedan ska jag åka i väg på Mediespråkskryssning till Stockholm! Jag fick ett stipendium från Publicistförbundet så jag får åka gratis. Tack!

Fredag:
Seminarier under Mediespråk. Tänker också smita ut till Stockholm för att gå på Fotografiska.

Lördag & söndag:
Färjan anländer till Helsingfors på lördag morgon och sen är planen att mest kramas med Markus (ifall han inte ska på jobbresa, lite oklart) och göra absolut ingenting resten av helgen. På söndag kväll ska jag till Allas Sea Pool med Lina. Fick en gratis gång som julklapp av Wonderland, tack! <3

De här ljusmålningarna var så sjukt roliga att göra. Vi hade en slutartid på 15 sekunder och så lekte vi med ficklampor för att skapa olika ljusfenomen i bilderna. Minns inte när jag senast varit lika ivrig, haha.

De här ljusmålningarna var så sjukt roliga att göra. Vi hade en slutartid på 15 sekunder och så lekte vi med ficklampor för att skapa olika ljusfenomen i bilderna. Minns inte när jag senast varit lika ivrig, haha.

Så ytterligare en fullspäckad vecka med mycket roligt. För övrigt har jag sån enorm identitetskris med den här bloggen (igen!). Vad vill jag? Vad borde jag? Eller nej, strunta i vad jag borde, Elin skrev ett bra inlägg om det. Att en faktiskt kan och ska strunta i vad som är rätt eller smart att göra. Allt det där som finns på “borde göras”-listan. Jag borde väl ha ett snyggare Instakonto med en bättre strategi och uppdatera oftare. Jag borde bli bättre på SEO om jag vill att fler ska hitta till bloggen (eller eh, jag borde börja med SEO). Jag borde säkert göra en massa olika grejer men det känns inte som att jag skulle göra en enda av de där grejerna för att jag vill, utan för att jag borde.

Orsaken till att jag gick med i Friday Lab handlar om det jag skrev om när jag skrev om mina målsättningar för 2019. Jag känner att nåt saknas, att jag står inför nåt stort men vet inte riktigt vad. Jag älskar ju den här bloggen men ibland “glömmer” jag varför jag ens bloggar. Skriver jag för att jag tycker att det är kul eller för att jag “borde” skriva om just en viss sak? Antagligen är det en blandning av bägge och jag har säkert bara en svacka just nu, men ändå. Jag blir tokig!

Men äh, nu ska jag sluta med att låta dig kära läsare vara min slaskhink för lösa tankar jag inte lyckats bli klok på. Men om du vill göra mig glad så får du väldigt väldigt väldigt gärna berätta vad du allra helst vill läsa om här. Så kanske det hjälper mig lite på vägen. Eller bara svara på frågan: varför läser du min blogg?