Sugen på en skrivtävling?

Egentligen tycker jag det är knasigt att det går att tävla i litteratur – för det finns ju inga exakta regler för vad bra litteratur är – men likväl finns det tävlingar i just litteratur. Därför tänkte jag tipsa om två tävlingar jag tycker du som bor i Finland ska kolla in. Den ena har deadline redan om 11 dagar, den andra har du tid på dig till maj. Så både snabba och mindre snabba ryck gäller!

Foto: rawpixel/Unsplash.

Foto: rawpixel/Unsplash.

Schildts & Söderströms debutanttävling Läs mig!

Det här är en tävling för alla med adress i Finland som inte publicerats i bokform (det räknas inte om du deltagit i en antologi). Så nu om någonsin är det dags att damma av romanmanuset och skicka in till tävlingen. I juryn sitter bland annat Ellen.

Om du vill delta skickar du alltså ditt romanmanus senast den 7 maj till Sets. Alla som deltar får skicka ett bidrag och alla bidrag bedöms anonymt. Vinnaren belönas med 5000 euro, vilket är mer än de flesta debutanter får för sin första roman, så passa på. Vilken chans alltså! Läs mer om tävlingen.

Arvid Mörne-novelltävlingen

Vartannat år handlar det om noveller, vartannat om dikter. Den här gången är det dags för noveller men deadline är redan den 15 januari så det gäller att vara snabb eller kanske gräva i lådorna efter någon bortglömd guldklimp. Du måste vara finländsk medborgare, under 30 år och hittills opublicerad i bokform för att få delta. Senare i vår utlyses Solveig von Schoultz-tävlingen som gäller alla över 30 som inte blivit publicerade tidigare. Läs mer om tävlingen.

***

Vad säger du? Nåt du kunde tänka dig att chansa på? Själv har jag deltagit två gånger i Arvid Mörne-tävlingen, en gång med en novell och en gång med poesi. Needless to say att jag inte klarade mig nåndera gången. Men vet ni vad? Jag överlevde ändå. Det värsta som kan hända att ingenting händer. Så klart suger det om någon inte ser vilken storartad författare en är, men det kommer alltid nya chanser.

Oberoende av om du tänker delta i någon av tävlingarna eller ej önskar jag dig ett stort lycka till med ditt skrivande. Och jag vill så klart gärna veta, vad skriver du på just nu?