I kväll är jag med i Efter nio

När Svenska Yle publicerade min essä om ofrivilligt singelskap var jag otroligt nervös inför reaktionerna – vad kommer folk att säga? Det var helt i onödan, eftersom jag blev överöst av kärlek och kommentarer. Essän har haft otroligt många läsare och det gör mig så otroligt glad. Det var helt tydligt ett viktigt ämne att skriva om, fastän jag nu i och med att jag faktiskt har ett förhållande kände mig lite som en bluff som skriver om singelskap. Men å andra sidan kändes det också lättare att få texten publicerad nu när jag är lyckligt kär och inte otroligt trött på singelskap och Tinder och allt det där.

Ungefär en vecka efter att essän hade publicerats blev jag tillfrågad om jag vill vara med i tv-programmet Efter nio för att snacka om singelskap tillsammans med Heli Vaaranen (vars begrepp nolltid jag dissar i essän). Uppmärksamhetssjuk som jag är tackade jag så klart ja. Och också så klart för att jag tycker att det är en viktig fråga att diskutera.

 
Sminkad och fixad. Anne som sminkar på Efter nio är ett geni!

Sminkad och fixad. Anne som sminkar på Efter nio är ett geni!

 

Inspelningen var förra veckans tisdag och i kväll klockan nio sänds programmet på Teema/Fem och på Arenan. Så här beskrivs kvällens program:

“Kvalitet. Regissören Renny Harlin, konstnären Stina Wollter, Michaela von Kügelgen & Heli Vaaranen om singelskap och Robert Bergholm om spermakvalitet. Vinblindprovning med Linda Forssell och Mårten.”

Renny Harlin! Stina Wollter! Spermier! Vin! Det här vill du väl inte missa? Och så jag då som försöker säga nåt smart om singelskap och brustna hjärtan och om att våga hoppas på kärleken fast det har gjort ont som fan. Jag minns inte ens riktigt vad allt jag sa, intervjun kändes nästan som att gå in i ett vakuum, men i kväll får du och jag skåda resultatet.

Ska du kolla?