En cykeltur i Patagonien

upload.jpg

Efter 23 timmar på buss kom vi i går fram till Bariloche i norra Patagonien. Jag har varit här 2009 när jag reste runt i Latinamerika i fem månader men jag hade väldigt svaga minnesbilder härifrån. När vi planerade vår resa med Markus ville jag ändå att han skulle få se så mycket som möjligt under våra tre veckor och Patagonien kändes nästan som ett måste. När vi började närma oss med bussen ändrades landskapet långsamt och vi kunde se berg i horisonten och här är vi nu, mitt bland sjöar och berg i ett helt otroligt vackert landskap. Bariloche är egentligen en skidort och påminner väldigt mycket om Österrike och Schweiz. Nu när det är sommar på den här sidan jorden är det hiking, paddling och cykling som gäller. 

I går när vi kollade på några broschyrer på hostellet blev vi mest sugna på en kombination av cykling och paddling. 27 km på cykel och en timme paddling på en rutt som kallas circuito chico. Så i morse hoppade vi på en lokalbuss mot cykeluthyrningen (det fantastiska är att här funkar samma busskort som i Buenos Aires!) och en halv timme senare blev vi utrustade med cykel, hjälm reflexväst och en karta. I väskan hade vi vatten, bröd, avokado och kokta ägg. Sedan var det bara att cykla iväg! 

upload.jpg
upload.jpg

Den första etappen var bara 3 km fram till kajakuthyrningen. Där fick vi en kajak och flytvästar och paddlade runt en lugn och otroligt vacker sjö i ungefär en halv timme. Solen sken, vattnet var nästan spegelblankt och vi njöt av utsikten. Efter det började den tuffa biten. En brant backe upp till en utsiktsplats. Tuffare personer hade kanske cyklat upp för den branta backen men vi nöjde oss med att promenera. När vi stånkat hela vägen upp blev vi så klart belönade med naturens mäktiga skönhet. Sällan känner en sig så liten som bland enorma berg som stått där i evigheter.

Sedan var det backe upp och backe ner i ungefär 20 kilometer till. I nerförsbackarna var det härligt att susa ner, i uppförsbackarna ledde vi cyklarna. Vi pausade för lunch vid en vacker bro och gick ner till stranden. Vattnet var kristallklart och utsikten otrolig. Jag njöt av varje sekund vi satt där. Så mäktigt, så vackert. 

upload.jpg
upload.jpg

Inför resan hade jag en vag minnesbild av att Bariloche är vackert men i ärlighetens namn kom jag inte ihåg att det är så här vackert. Värt alla timmar på buss och flygplan. Blev du sugen på Patagonien nu? 

upload.jpg