Vårkänslor, förortskafé och sparrisrisotto

Sista veckan i mars. I morgon vrider vi klockan mot sommar och ljusare kvällar. I går kände jag vårkänslorna fylla kroppen. Vinterjackan fick stanna hemma och ljuset har väckt mig senast vid sju alla dagar den här veckan. Det har egentligen inte stört eftersom to do-listan är lång och min Todoist-app går het. Jag har flera parallella projekt nu och helt enkelt mycket att göra. Därför har det varit ganska tyst här på bloggen också. Tyvärr är det så för mig, bloggen hamnar längst ner på min prioriteringslista. 

Veckan har varit fylld av mycket som jag helt enkelt inte hunnit skriva om. Som att jag i torsdags tränade en gratisgång med en PT på mitt gym. Med tanke på hur ont jag har i mina lårmuskler nu två dagar senare var det ett riktigt bra pass som jag tänker köra ett antal gånger själv. Blev också än en gång påmind om hur nyttigt och bra det är att anlita ett proffs. Vill du satsa på din träning? Anlita en PT. Vill du ta ditt skrivande till nästa nivå? Gå en kurs (som denna!) eller anlita en lektör (varm rekommendation för Jenny). Vill du öka läsarantalet på din blogg? Ta hjälp av ett SEO-proffs. Vill få bättre koll över jobb och vardag? Anlita en coach eller gå en kurs som Friday Lab.

Naturligtvis handlar det här om en kostnadsfråga och jag förstår att alla inte har råd att träna med en PT, ha en coach eller skicka 300 sidor långa manus till en lektör. Men kanske det finns någon i din närhet som vet mycket om träning och kan peppa dig på den fronten? En kompis som också skriver och som du kan byta manus med? En annan kompis som är super på något du vill bli bättre på. För grejen är att ett utomstående perspektiv alltid gör gott. Det är så lätt att fastna i gamla spår och stirra sig blind på saker.

upload.jpg

Men ja, den här veckan alltså. Jag har också gjort fyra intervjuer och också skrivit en massa artiklar. I början var det så svårt att komma i gång. Hur var det liksom en gör när en ska skriva? Länge sedan jag skrivit en artikel kändes det som. Jag har också haft några jobbrelaterade möten och försökt förkorta to do-listan som kommer att vara extralång i april. Lyckligtvis blev några deadlines uppskjutna så jag kände hur pulsen lugnade ner sig.

Den här veckan var det också deadline för bilens besiktning, så i går morse körde jag till pappas kompis bilverkstad som skulle byta sommardäck till bilen och samtidigt ta hand om besiktningen. Medan jag väntade satte jag mig på ett närliggande kafé och jobbade i några timmar. Måste verkligen ge kaféet Rönttösrouva och förorten ett stort plus. En kopp te och en stor och supergod croissant kostade 2,80 euro. Trodde knappt mina öron när jag hörde priset. Kanske jag borde åka ut till random förorter för att testa kaféutbudet och jobba lite? Kunde väl vara ett ganska bra koncept.

I går firade vi också en kontorskollega som ska mot nya utmaningar. Det blev after work med karaoke. Kvällen slutade hos mig med sparrisrisotto (alltid en vinnare), vin och snack. Vi var alla ganska trötta så gästerna gick hem redan vid tio. I dag vaknade jag tidigt för att åka till Britas bollhall för att kolla på mina lagkompisar som deltog i den första (!) FM-turneringen i handboll för kvinnor över 35 år. Det har ordnats en massa herrturneringar, men aldrig en för kvinnor så det var väl så dags! Det blev många spännande matcher och mina lagkompisar lyckades knipa silver!

upload.jpg

Nu slappar jag hemma men ska nog snart ägna nån timme åt mitt manus. Den här veckan har jag tänkt på karaktärer och vad som kan eller kanske borde hända Stella och alla andra i hennes värld. Hur ska jag bygga upp romanen så att den blir intressant och väcker läslusten? Hur kan jag fördjupa karaktärer? Vad ska jag göra för att läsaren verkligen ska bry sig om dem? Ska skriva mer om det här i ett annat inlägg tror jag. Blir nämligen en väldigt annorlunda skrivprocess än tidigare och jag är så taggad!

För övrigt undrar jag nog lite hur jag tänkte när bestämde mig för att hoppa på Camp Nano med tanken att redigera Allt jag (inte) ångrar samtidigt som jag kommer att göra faktureringsrekord med företaget (och således ha rätt mycket jobb). Men jag ser det som en utmaning! Dessutom landade pengarna från Kulturfonden in på kontot i går så nu gäller det bara att köra.

Det här blev ett ganska svamligt inlägg, men livet just nu känns just så här. Tusen olika tankar och projekt och grejer att göra. Men å andra sidan älskar jag det. Blir inga tråkiga stunder! Dessutom älskar jag verkligen våren, ljuset och all sol vi fått njuta av. Kanske den börjar nu, våren. Eller så inte. Det ska väl snöa i morgon … Oh well, en kan alltid drömma!

Känner du vårkänslor?!