Jag förstår verkligen inte

Jag bläddrar i mitt Facebookflöde och ser att Hufvudstadsbladet har delat en intervju med Maria Ohisalo, en av röstdrottningarna i riksdagsvalet. Ohisalo är forskare och har bland annat forskat om brödköer och fattigdom och verkar på många sätt som en otroligt smart, kunnig och påläst politiker. I artikeln säger hon bland annat: “Viktiga ämnen för den kommande valperioden är till exempel frågor kring mänskliga rättigheter och hur klimatet kommer att behandlas. Tas det på allvar? Också utbildningsfrågan är viktig med tanke på alla nedskärningar under föregående period.”

Men sen i slutet av artikeln står det “de gröna kvinnornas framgång ser Ohisalo som ett tecken på att tiden är inne för mer feministisk och grön politik” och reaktionerna låter inte vänta på sig. En massa människor beklagar sig och förfäras på Hbl:s Facebooksida. Det finns kommentarer som “Nej bevare oss väl från en dylik katastrof!” och “Snälla rara förstör inte Finland med dessa tokar!!”

P1010886.jpg

Jag vet inte ens varför jag blir upprörd men liksom jag förstår verkligen inte? Här har vi en påläst politiker som vill att de som har det allra sämst ställt i Finland ska få det bättre och samtidigt vill hon rädda klimatet. Uppenbarligen är det en katastrof. Som sagt: jag förstår verkligen inte. Måste väl sluta läsa kommentarsfält för medier, för när har det nånsin funnits ett vettigt kommentarsfält?!

Jag lugnar nerverna med att tänka på min kommande interrail som jag ska göra i juni! Det ska bli så roligt, bokade just färja över från Vasa till Umeå och hotell i Stockholm. Dessutom lyckades jag redan boka in dejt med några författarkollegor som bor i huvudstaden. Och så ska jag så klart till Lund för att hälsa på världens bästa Charlotte. Bilden här i inlägget är från Lund i maj i fjol. <3