Ljuset i to do-list-tunneln, cykel och låneklänning

Äntligen! Den här månadens monsterlånga to do-list börjar så småningom vara avverkad. Jag har jobbat med tio olika kunder så hjärnan har fått gå på högvarv. Utan mina listor, påminnelser och planer skulle det inte bli något av mitt jobb. Samtidigt frigör mina hundra olika listor utrymme i hjärnan när jag inte jobbar. Men mer om det en annan gång, planerar nämligen ett mastigt inlägg om mina arbetsrutiner och alla verktyg som hjälper mig.

I dag har jag haft en fartfylld dag. Jag började dagen med en av mina äldsta vänner som jag träffar alldeles för sällan men när vi väl ses så är det som om vi hade setts i går. Vi simmade några varv i poolen i Allas och åt sedan frukost där (eller inte i poolen då, utan restaurangen). Efter det cyklade jag hem, jobbade några timmar för att cykla in till centrum igen för att träffa Catja som är på besök från Köpenhamn – en annan vän jag ser alldeles för sällan! Ska göra ett stopp i Köpenhamn under min interrail i sommar så vi planerade lite vad vi ska göra. Så taggad!

Efter det var det dags för inflyttningsfest hos en av mina nya kunder som jobbat med sedan början av året. Jätteroligt att få snacka med personen jag mejlas med flera gånger i veckan. Fick också höra att det antagligen inte blir någon paus i sommar, vilket är positivt med tanke på ekonomin. I normala fall brukar sommaren vara ett stort svart hål i företagets kassa. Jag har inte heller något behov av en jättelång och enhetlig sommarsemester, tycker det är mer än okej att jobba nån timme då och då.

upload.jpg

Från festen cyklade jag hem i vårkvällen som inte var speciellt vacker eller varm, men cykel! Älskar att susa fram på gatorna, känner alltid en sån otrolig frihet när cykeln åker fram på våren. Det känns som om Helsingfors krymper och allt är möjligt på ett helt annat sätt än på vintern? Till exempel i morse tog det drygt tio minuter att cykla till Allas. Älskar att komma lätt och snabbt överallt.

Jag har också förgyllt dagen med min fantastiska nya låneklänning som jag fått massvis med beröm för. Verkligen älskar den här. Som vanligt känner jag att jag skulle vilja köpa en likadan till mig själv, men hittills har den känslan alltid gått om när jag lånat nåt ännu finare nästa gång. Har jag sagt hur mycket jag älskar att låna kläder? Så himla himla himla bra. Nästan lika bra som cykel och vår och kortare to do-listor. Eller kanske minst lika bra.

Och i morgon är det fredag och det pirrar i kroppen av helgkänslor. Är helt slut i kropp och hjärna (jag skrev först ljuset i to do-list-djungeln i rubriken, haha!) men plötsligt känns allt så bra. Jag har nog varit rätt stressad i april med alla jobbprojekt så jag ser fram emot lite lugnare jobbtempo framöver och förhoppningsvis mer energi för bloggen! Hoppas du haft en skön dag. Om du inte haft det: det blir en ny dag i morgon. Ge den en chans!