fbpx

Maj oh maj

Det har redan gått sju dagar av maj, men jag tänkte att det ändå är på sin plats att berätta lite om vad som ska hända den här ljusa vårmånaden. För det första kan jag ju börja med att säga att det inte alls blir så lugnt som jag hade trott att det skulle bli. Jag har fortfarande rätt mycket jobb, men jag ska verkligen inte klaga. Jag räknade i lördags att med det jag fakturerar under årets första fem månader plus den fakturering jag vet att jag kommer att ha i höst behöver jag inte tacka ja till ett enda jobb under resten av året för att klara mig. Jag gör till och med ett bättre resultat än i fjol? Så sjukt, så tryggt!

Vad jag jobbar jag med då? Jag har skrivit en artikel om en dagismormor, intervjuat en forskare som forskar om fotbollsklubbar (!), gjort en översättning för en webbsida och så har jag ett stort översättningsprojekt som ska vara klart om två veckor. Utöver det här ska jag skriva fyra artiklar och göra några översättningar för min fasta kund Y-Studio. Så kul att få skriva om företagande!

Foton från i fjol. Jag hoppas jag skulle hinna se körsbärsblomningen i Kasberget i Helsingfors.

Foton från i fjol. Jag hoppas jag skulle hinna se körsbärsblomningen i Kasberget i Helsingfors.

På fredag ska jag träffa min redaktör och se vad vi kan göra med kaoset jag skapat i Nationen. Vi ska båda fram till fredag fundera på vad som kan strykas och jag ska försöka komma med nåt mer konstruktivt än “allt”. Nä, det ska nog bli bra och jag är så glad över att få jobba med min proffsiga och klartänkta redaktör. Jag vet att hon kan styra mig i rätt riktning. <3

Utöver jobbet och skrivet händer en hel del. Det blir sista träffarna med mina adepter som jag mentorerat sedan november. Känns om att vi just kom i gång och nu ska vi sluta? Jag ska också gå en fotokurs och lära mig redigering i Lightroom, väldigt taggad! Eftersom jag ska resa en stor del av juni hoppas jag också på mycket kompishäng. I slutet av månaden ska jag gå på Hanaholmens sommarfest och ser redan fram emot alla goda snittar de bjuder på, mmm!

P1010512.jpg

På sportfronten är yogautmaningen från januari tillbaka. Jag yogar alltså varje dag och nu efter sex dagar (började andra maj) känns det redan så mycket lättare. De första dagarna märkte jag att jag hade svårt att koncentrera mig, att det kändes tungt och omotiverande men nu börjar jag hitta lugnet igen. Funderar faktiskt på att köra den här yogautmaningen varje månad resten av året, haha. Eller i alla fall se till att få in en yogarutin. Både min rygg och mitt huvud mår bättre av det. Sista helgen i maj blir det också Sjundeå cup, alltså en handbollsturnering som spelas utomhus och alltid är lika rolig!

Så ja, en hel del på gång den här månaden. Lite irriterande med tanke att jag hade tänkt att det skulle bli en lugnare månad. Jag insåg också just att jag är helt värdelös på stresshantering. Genast när jag har mycket jobb blir jag lite sur och jobbig (förlåt alla). Hoppas vårsolen och yogan fungerar som en motvikt till det. Och så gäller den gamla sanningen: så fort jag gnällt lite på internet känns allt bättre.

Vad har du för planer i maj?

0

2 svar

  1. Men vad spännande att träffa redaktören! Vore fantastiskt att få höra massa smaskiga detaljer om hur mötet avlöpte sedan (även om du knappast lär hinna skriva om det också med tanke på hur mycket annat du hade, men man kan ju alltid drömma) 🙂

    1. Få se hur morgondagens möte går och vad jag kan/vill säga efter det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »