I framtiden vill jag äga färre saker

Egentligen befinner vi oss redan i en sådan framtid. I stället för att äga en massa grejer, kan vi dela på dem med andra. Det mesta går att låna och jag förespråkar verkligen ett samhälle där vi konsumerar mindre produkter och i stället kan lägga pengar på tjänster, upplevelser och mat. Gårdagen var ett perfekt exempel på att det mesta går att låna.

Vi var bjudna på min kusins bröllop och jag passade naturligtvis på att låna en klänning från Vaaterekki. Jag hittade en härlig grön av Uhana Design när jag var förbi klädlånestället tidigare i veckan. Jag har haft samma tyg i både grönt och rosa tidigare, men i en annan modell. Den här med längre ärmar var verkligen fin. Blomman jag hade i håret har jag köpt 2011 tror jag och plockar fram den då och då. Gillar fortfarande mycket!

LassiLinda010619-10.jpg

Bröllopsfesten var i Tölö och i stället för att ta taxi (eller kollektivt) testade vi Drinenow för första gången. Jag hade registrerat mig för att jag blev erbjuden 30 gratisminuter (ja väldigt bra sätt att få folk att nappa på erbjudanden). När vi skulle i väg kollade jag i Drivenow-appen var närmaste bil fanns – 300 meter bort, reserverade den och några minuter senare hoppade vi in i bilen och körde mot Tölö. Väl framme var det bara att parkera på en laglig plats. Så otroligt smidigt!

Kvällen avslutades med att vi skippade efterfesten i centrum (främst för att de beställda taxibilarna aldrig dög upp) och hoppade i stället på ett par stadscyklar som stod i en ställning knappt 100 meter från feststället. Tio minuter senare parkerade vi cyklarna nära mig och avslutade kvällen med några öl på en lokal bar. Perfekt dag på många sätt! <3

Det mesta går att låna, så varför behöver vi ens äga så mycket själv? Vad kunde du tänka dig att låna och vad vill du absolut äga?