Ett semesterhej

Bromsbett, plättstek, värma vatten i en stor kanna på den långsamma spisen för att diska högar av smutsiga tallrikar för hand, slipa och olja bryggan, bygga dass, läsa ut en bok och genast börja med nästa, dricka te, umgås med nära och kära, köpa gulliga tallrikar på loppis, knappt kolla på mobilen, glömma bort vad tv-program är, outfits som skulle göra vilken Berghäll-hipster som helst avis, måla dass, radion som står på från morgon till kväll, dopp i sjön, bastubad, diska till tonerna av sommarprat, tvätta kläder i en tvättautomat i en Prisma mitt ute i ingenting, skrubba och koka potatis och äta med stora smörklickar, öppna sillburkar, slänga korvar på grillen, sova tupplurar, yoga på bryggan, glömma bort att det finns något som e-post, duka fram vackra kärl från svunna tider, lyssna på LP-skivor, slå ihjäl myggor, hugga ner träd.

processed_IMG_20190726_224018-01.jpeg

Ja ungefär det här har jag sysslat med de två senaste veckorna när det varit radiotystnad på bloggen. Den här bloggpausen var verkligen inte planerad, men kanske därför extra skön. Vi har varit i gång från morgon till kväll så gott som varje dag, haft massvis med härligt besök och fixat och donat både det ena och det andra. Nu är klockan nio på kvällen och Markus är fortfarande utomhus och bygger dass.

Jag har knappt haft fram datorn för något annat än YouTube-yoga med Adriene och för att redigera. Det är faktiskt inte många stunder vi suttit ner och gjort ingenting. Det är alltså inte någon extrem vila jag sysslat med i och med att vi haft fullt upp, men jag har inte tänkt på jobb en enda gång (om nu inte redigering av Nationen räknas) – och det är väl precis det semester handlar om. När vi kom hit raderade jag Gmail-appen från mobilen och det kan ha varit det bästa beslutet jag fattat.

IMG-20190724-WA0001-01.jpeg
IMG-20190729-WA0004-01.jpeg

Nu är det plötsligt den sista juli och bara några dagar semester kvar. Trots två veckor på landet utan dusch, varmvatten och med utedass saknar jag inte stan. Jag älskar att få vakna här, titta ut mot sjön, ta ett dopp när jag vill, inte jobba (med hjärnan). Så småningom är vårt dassbygge klart och planen är att fira med champagne. Vi har liksom byggt ett utedass helt från scratch?! Hur sjukt är inte det? Men mer om det en annan gång. Nu vill jag veta hur du haft det!

processed_IMG_20190728_212037.jpg