Höstens planer

När min superinspiration och bloggkompis Jennifer bloggar om hösten blir jag inspirerad och tänker: jag vill också! Jag har ju mitt nya veckoschema som ni vet, men det händer en hel del roliga grejer i höst och nu ska jag berätta vad! För det är ni förstås jättenyfikna på!

höstlöv2.jpg

Förlagets höstfest. Alltid lika roligt att hänga med författarkollegor. Vi brukar också bjudas på god mat och dryck, vilket höjer stämningen lite extra. Jag har lånat en av Katri Niskanens sammetsklänningar från Vaaterekki. Den är lite för tight och lite too much = perfekt för höstfesten tänker jag (och det tyckte också majoriteten på Instagram när jag ställde frågan på stories).

Balkongkräftskiva! Nästa helg ska vi äta kräftor med ett härligt gäng på Markus balkong. Vi blir rätt många i år och det ska bli så kul!

Handbollen sätter i gång i september och jag är så taggad för att springa efter den klibbiga bollen. Har överlag gjort upp ett träningsschema för mig som i huvudsak består av handboll, BodyCombat och yoga.

Föreläsning om frilansliv. Den sjunde september ska jag föreläsa i Hangö på Publicistseminariet. Ska bli jättekul!

Nationen ska bli färdig, omslag ska planeras, baksidestext och mitt tack ska skrivas och nya författarporträtt ska tas. Som jag längtar efter att skicka boken till tryckpressarna! (Fast jag vet inte när det blir, kan också hända det går över på nästa års sida.)

Fjolårets kräftskiva, fotograferad av fantastiskt bra Jennifer! <3

Fjolårets kräftskiva, fotograferad av fantastiskt bra Jennifer! <3

En landehelg på Markus lande i september. Färggranna löv, bastubad och kanske dopp i den förmodligen kalla sjön. Sitta med en bok och ett glas rött framför brasan. Åh!

Friday Lab Retreat. Ska bli så kul att träffa andra som gått Friday Lab och ta del av intressanta föreläsningar och god mat. Tips! Fredagens program är öppet för alla!

En kompisresa blir det också i höst. Är väldigt taggad, men ska berätta mer senare.

Helsingfors bokmässa. Jag har inget officiellt program där men det är så klart alltid roligt att strosa runt på mässan (och smyga in på mat- och vinmässan också). Den finlandssvenska bokhösten är mycket intressant, så det finns säkert en hel del bra diskussioner att lyssna på!

Två veckor i Köpenhamn. I slutet av oktober åker jag på ett utbyte! Det är via Art Residency Swap och Finlands kulturinstitut i Danmark står för resorna. En dansk tjej ska bo i min lägenhet i två veckor och jag i hennes. Så kul!

Redigering av Allt jag (inte) ångrar, min stackars chicklit som jag lämnade vind för våg när jag drunknade i jobb i våras. Ser så fram emot att arbeta med den! Tanken är att jobba stenhårt med den i Köpenhamn (plus före och efter också så klart!).

Berlin. Efter två veckor i Köpenhamn ska jag ta tåget till Berlin i några dagar och det ska bli så roligt. Undrar om jag nånsin tröttnar på den staden?

alexanderplatz.jpeg
u-bahn.jpeg

Som ni ser: en hel del program och roligheter i höst! Viktigast för mig är ändå att få min nya veckorutin att fungera och att redigera chickliten (jag fick ju stipendium så det är verkligen på to do-listan!). Plus att jag verkligen längtar efter att få dyka in i nåt nytt. Nationen har jag harvat runt nu med i fem (!) år.

Utöver det här blir det så klart en hel del jobb-jobb. Skriver regelbundet om företagande för Y-Studio och kommer också att skriva några artiklar för SLS tidning Källan. För första gången på många år är jobbläget faktiskt så bra att jag inte alls behöver oroa mig för ekonomin. Vilken lyx alltså?!

Hur ser dina planer för hösten ut? Nåt du ser extra mycket fram emot? Eller är allt ännu helt öppet?