Efter fest kommer vardag (och en ny ålder)

Undantagstillstånd. Jag har använt det ordet rätt många gånger de senaste dagarna. Det har hänt så mycket kul och jag har lite glömt bort att det finns en vardag och en blogg och rutiner och sånt. På torsdag var det ju alltså mitt förlags höstfest. Så otroligt roligt!

Jag fick en chans att agera fan girl i både Kjell Westös och Juha Itkonens sällskap. Jag läser nämligen deras bok 7 + 7 Brev i en orolig tid och älskar typ vartenda ord. Har ännu mycket kvar och vill nästan inte läsa för att jag att jag inte vill att boken ska ta slut. Sån paradox alltid. Men väldigt fin bok och väldigt fina författare. Höstfesten avslutades på kvarterskrogen med Anne som är praktiskt taget min granne!

Klädd i låneklänning – what else?!

Klädd i låneklänning – what else?!

På fredag var jag rätt seg och tillät mig själv att sova länge och inte göra så mycket alls. Jag släpade mig ändå till kontoret strax innan fyra – det vankades nämligen afterwork! I stället för att ha AW varje vecka testade på att ha en AW per månad i stället och det var sån lyx! Vi fick pizza och en massa annat gott att äta, spelade spel och det var så himla kul. Kontorsgemenskapen på Wonderland är verkligen guld! <3

På lördag var det sedan dags för årets mest efterlängtade och planerade fest: balkongkräftskiva hos Markus! I fjol var vi tolv personer runt bordet, i år femton och så himla himla kul det var. Mina vänner är högljudda, roliga och världens snällaste. Kräftskivan avslutades med karaoketaxi (!!) som körde oss till Siltanen där vi kunde fortsätta dricka skumpa utomhus. Helt bäst! På söndag återupplevde jag fredagens tröghet och gjorde absolut ingenting, så otroligt skönt.

processed_IMG_20190824_164947-01.jpeg

Och på måndag var det dags för mig att fylla år! Hela trettiotre år har jag hängt här på jorden. Jag firade med frukost serverad av Markus, yoga, escape room och så pizza med Jennifer och våra killar. Presenterna då kanske nån undrar? I lördags fick jag en superfin krukväxt, pappa har lovat tvätta mina balkongglas och Jennifers present var Steve Jobs bok – som egentligen bara är ett lån. Haha älskar det!

Så nu är jag då plötsligt (okej inte så plötsligt) ett år äldre och förhoppningsvis ett år klokare. Linn skrev ett himla bra inlägg i början av året när hon fyllde år och jag hade tänkt köra på samma idé, men i stället för trettiotre sanningar eller visdomar kommer här tre:

  1. Det kommer alltid nya jobb, nya killar, nya möjligheter. Våga!

  2. Livet blir mycket roligare om du tror att allt ordnar sig, för det brukar det ju oftast göra.

  3. Du förlorar aldrig något på att vara snäll. It’s nice to be nice, som jag säger!

Gårdagens pizza på Via Tribunali var så otroligt god!

Gårdagens pizza på Via Tribunali var så otroligt god!

Efter alla dessa festligheter känns vardagen lite mystisk. Vad händer liksom en vanlig tisdag? Men faktum är att jag längtar efter vardag och rutiner, jag vill att hösten ska komma i gång, att det ska börja hända saker. Snart händer det säkert alldeles för många saker, men så är det ju. Aldrig är det bra och ändå är det bäst – eller det blir just så bra som jag bestämmer att det ska vara. Och oftast bestämmer jag att det ska bli fantastiskt.

Hurra för mitt trettiofjärde år som är inne på andra dagen, bara 365 dagar (ja, är skottår nästa år!) tills jag fyller trettiofyra. Tror faktiskt det här blir ett riktigt bra år, så jag tycker du ska fortsätta hänga med mig här på bloggen, eller vad säger du?