Höstens första måndag

Nej. Sommaren är inte slut än och hösten har inte börjat. Men i dag började den mentala hösten för mig. I morse väckte väckarklockan mig för första gången på flera veckor, jag använde både mascara och färg på ögonbrynen, packade min ryggsäck och traskade i väg till kontoret med pirr i magen. Lite så där som första skoldagen efter ett långt sommarlov. En tom ryggsäck fylld med nyvässade pennor. Och så de eviga frågorna. Vad har alla på klassen sysslat med? Börjar det någon ny elev? Ska vi börja med ett nytt ämne?

Halv nio var jag på kontoret för sedvanlig måndagsfrukost och det kändes konstigt och vanligt på samma gång. Liksom här är jag nu igen. På jobbet.

Lyckligtvis hade jag några översättningsjobb som jag kunde ta itu med och gjorde faktiskt en grov första översättning av alla fem artiklar jag hade fått in. High five jag själv! Jag hann också med en timmes korrekturpill i Nationen, nu återstår bara några krånglande kapitel som jag ska snygga upp och sedan ska jag skicka till redaktör och testläsare. I dag firade också Wonderland ett år med gräddtårta, bra dag att återvända från semestern alltså!

processed_IMG_20190805_093147.jpg

I höst ska jag göra en stor livsförändring när det gäller mitt jobb. Jag skrev redan om det på Instagram, men ska skriva mer om det på onsdag när det nya livet™ börjar. Det handlar mest om hur jag vill lägga upp mina dagar och varför jag egentligen frilansar, men som sagt: mer om det senare.

Har du, precis som jag, återvänt från semestern i dag? Hur känns det?

Själv förhåller jag mig rätt optimistiskt till den kommande hösten. Jag har en stor kund jag jobbar återkommande för + att jag har några andra kunder jag vet att kommer att anlita mig i höst. Och så ska Nationen äntligen finslipas och det blir dags för omslag och allt sådant kul! Ser verkligen fram emot att se omslagsförslag! Och att skicka bokjäveln till tryckeri. Men det vet jag faktiskt inte när det kommer att ske.

Så nej, hösten är inte här, men en nystart i alla fall (åtminstone för mig). Tror bestämt att jag också måste livsdejta mig själv och gå igenom målsättningar för 2019 för att få en ännu bättre uppfattning om vad som hänt och vart jag är på väg. Ska du göra samma?