fbpx

Tio tankar om maj

Jag måste erkänna att det känns lite knas att fylla i en månadslista – eller att ens försöka planera sitt liv när allt är osäkert, men å andra sidan tänker jag att fasta punkter i livet och ens en nån sorts plan gör gott. Så nu tar vi en titt på maj då!

Första tanken under månadens första morgon:
Att man faktiskt kan vara lite trött och seg också efter en Zoom-fest! Vi firade vappen på distans med mina studiekompisar men det var hur roligt som helst. Så klart inte alls lika roligt som att ses på riktigt, men fint ändå. <3

Jag ska jobba med:
Det vanliga med Y-Studio och så lite frilansartiklar för en uppdragsgivare som brukar återkomma till mig regelbundet och som mejlade mig för nån vecka sen och frågade om jag vill skriva för dem. Så klart sa jag!

Jag ska skriva:
Redigera klart min chicklit och skicka till två testläsare, gav mig själv lite mer tid än jag ursprungligen tänkt mig, för vart har jag liksom bråttom? Hellre gör jag det här ordentligt! I slutet av månaden planerar jag att inleda redigeringsrunda nummer två, men det beror också lite på hur snabb respons jag får av mina testläsare.

Maträtt jag vill testa:
Det har blivit mycket grillat nu på lande, så kanske vi får slänga en massa olika grejer på grillen och se vad det blir?

Den här boken ska jag läsa:
Lyssnar som bäst på Johanna Schreibers nyaste bok Tolv veckor med dig, läser Nina Lykkes Nästa! och har ett antal böcker på hög som jag vill läsa. Bland annat Hanna Ylöstalos Silver och Maria Grundvalls Sommardrömmen – båda debutanter! Läste ut Eva Frantz senaste För han var redan dö tidigare i veckan och kan varmt rekommendera den!

processed_IMG_20200430_080833-01.jpeg

processed_IMG_20200430_080639-01.jpeg

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Jag kan inte påstå att jag lagt jättemycket tid på detta, men i morgon kommer jag att berätta en rolig nyhet här på bloggen om ett skrivrelaterat projekt som ska löpa under sommaren.

En målsättning som är möjlig att nå:
Yoga varje dag med start i dag. Att ta ett morgondopp varje morgon när vi är på Markus lande.

Jag är mest kluven till:
Livet och världen – hur ser läget ut i slutet av maj? Blir tokig av den här ovetskapen! Önskar också verkligen att jag skulle ta mig själv i kragen när det kommer till träningen. Måste få upp pulsen men känner mig så otroligt omotiverad. Saknar handboll!!

Det här ger mig energi just nu:
Att få vara på lande, yoga, vänner, läsandet.

Det här ser jag mest fram emot:
Att Jennifer och jag ska åka på en workation (eller snarare kanske coronation höhö) till mitt lande nästa vecka. Nu har vi isolerat oss i sex (eller är det sju?) veckor och bestämde att vi får umgås. Hon är ju typ min närmaste “kollega” och en av mina bästa vänner + att vi båda är friska och inte träffar nån annan (förutom våra pojkvänner). Jag ska också berätta om min skrivprocess för Friday Lab-gänget under en Zoom-trädd, det blir kul!

***

Ja, en sådan här månad denna coronavår 2020. Det bästa av allt är ju ändå att sommaren väntar runt hörnet och att det förhoppningsvis blir varmare så småningom.

Det är också lättare att hänga på lande än att vara i stan. Inte bara för att vi har mycket mer utrymme (ett hus vs. en etta på 29,5 kvm), utan för att på lande så kan man till och med tidvis glömma bort den där jävla pandemin ett tag när man krattar en lövhög, badar bastu eller diskar med en ljudbok i öronen. Här står tiden still på nåt sätt.

Vad tror du om maj? Hur kommer månaden att bli för dig?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »