Ingen succéhistoria

Ibland går det bra, ibland går det mindre bra. Den gångna helgen kan klassas in i kategorin mindre bra. Väldigt dålig försäljning på julmarknaden, efter tre dagar och hyra för bordet gjorde jag en vinst på ca 100 euro. Med tanke på all tid jag lagt ner är det ju riktigt katastrofalt, men så är det ju bara ibland. Och i något skede var jag rädd för att jag skulle stanna på minus, så bättre 100 plus än 100 minus.

Glad försäljare trots mindre bra åtgång.  Jennifer  kom och hälsade på och passade samtidigt på att fota mig, tack!

Glad försäljare trots mindre bra åtgång. Jennifer kom och hälsade på och passade samtidigt på att fota mig, tack!

Men helgen piggades upp av fest med mina studiekompisar på lördag kväll. Finns ju nog få saker i livet som är så roligt som att hänga med sina kompisar. Speciellt mina underbara och galna vänner som alltid är med på fest och mycket kärlek.

Frida, Jano och jag. Och Poppes julbollar aka den snyggaste juloutfiten en kan ha!

Frida, Jano och jag. Och Poppes julbollar aka den snyggaste juloutfiten en kan ha!

Nu känner jag mig som en urvriden trasa och får försöka ånga på med det sista jag behöver fixa innan resan. Jag åker om två (!!) veckor. Kan knappt förstå det. Till Argentina alltså, om nån mot förmodan skulle ha missat den lilla detaljen.

Själv har jag ingen julstress – för jag har inte ens hunnit tänka på julen, haha. Blir minimalt med julklappar, däremot mycket ledig och lugn tid och förhoppningsvis många böcker.

Nu blev det lite spretigt här så jag rekommenderar Annes saga om en liten liten rektor. Jag skrattade så tårarna sprutade när hon läste den förra LittSkap-helgen. Väldigt imponerad av den kvinnans fantasi. Och nu får också du ta del av den!

Glad måndag! Vad ska du göra den här veckan?

På julmarknad i helgen

Femtonde december. FEMTONDE! Det betyder att jag från och med i morgon kommer att finnas på Kabelfabrikens julmarknad tillsammans med mina örhängen. Verkstaden har varit i gång så gott som varje kväll för att se till att jag har tillräckligt många par att sälja. Det är ändå omöjligt att veta hur många par jag säljer. Kan vara 5 eller så kan det vara 150. Högst antagligen något där mittemellan. 

Så här såg det ut på fjolårets julmarknad, då på Teurastamo.

Så här såg det ut på fjolårets julmarknad, då på Teurastamo.

Mitt bland allt annat jobbkaos ska jag alltså bli örhängsförsäljare för tre dagar. På fredag kväll får mamma tura mig när jag ska åka till Pargas för att spela handboll, men resten av tiden finns jag på Kabelfabriken och du får jättegärna komma och säga hej!

Alltså: fredag klockan 12–20, lördag & söndag klockan 10–18. Ses vi där? Jag lovar choklad till alla som kommer och ger mig en kram!

P.S. Borde jag nu skriva att inlägget är ett samarbete med mig själv? Tycker det är så luddigt. Help me!

Min tidningsannons!

Inlägget innehåller länkar till mitt företag Pinions.

Under våren fick jag höra om projektet Amos arv som gick ut på att granska Konstsamfundet. Journalisterna bakom projektet samlade in pengar via crowdfunding och eftersom jag är ett stort fan av projekt där folk gör något eget så ville jag absolut stöda tidningens produktion genom att köpa en annonsplats.

Skämtsamt skrev jag att jag skulle smälla upp en stor bild på mig själv i annonsen och det gjorde jag – nästan. Tidningen publicerades förra veckan och jag har fått jättefin respons för annonsen. Så här såg den alltså ut:

Jag ville att annonsen skulle vara stilren och rätt enkel. Fotot är taget under en photo shoot med min kompis Jenna för två år sedan och jag tycker bilden funkade perfekt. Fick kommentarer om att annonsen väckte habegär och då har jag väl lyckats rätt bra, eller hur?

Många frågar mig faktiskt hur det går med mina örhängen och jag rycker mest på axlarna. Det går inte så mycket just nu. Det är helt skoj, men eftersom det inte genererar så mycket pengar vill jag inte heller lägga ner så mycket tid på det, men det är en rolig hobby vid sidan om allt annat.

I december ska jag igen sälja på julmarknad så jag hoppas få in lite extra pengar då! Om du är sugen på ett par örhängen (och inte vill vänta till julmarknaden) gör du det enklast för dig själv genom att mejla mig på michaela@pinions.fi (så får du en faktura sedan).

amosarvannons

Tror faktiskt inte annonsen generar så mycket försäljning, men tyckte det var ett kul sätt att stöda ett intressant projekt (köp & läs tidningen!) som har lett till en hel del stormar i det finlandssvenska medielandskapet. Själv tycker jag att det är bra att nån vågar skaka om i ankdammen, hoppas det här bara är början på diskussionen.

Själv har jag inte hunnit läsa alla artiklar ännu, men det jag läst hittills i tidningen (och i artiklar om den) säger mig att den verkligen behövdes. Har du läst?

Blogg eller hemsida?

En orsak till att jag valde att flytta över bloggen till Squarespace var möjligheten att kunna få in mer info på sidan på ett snyggt sätt. Visst fanns ungefär exakt samma info på min WordPress-blogg också, men jag tyckte att sajten kändes klumpig och jag fick inte till det som jag ville. Här kan jag mecka runt som jag vill.

Efter flytten frågade Yvonne om vad skillnaden egentligen är mellan en blogg och en hemsida. Jag tror det varierar från människa till människa. Primärt är den här sidan min blogg men samtidigt ser jag hela sajten som min portfolio och mitt visitkort. Jag såg att Hanna skapat en skild portfolio och det funkar ju också jättebra, men själv tycker det är praktiskt med allt på samma ställe.

Men det beror nog säkert också på vad en sysslar med och vad bloggen finns till för. Min blogg är ju lite allt möjligt. Jag skriver om skrivet och en dag hoppas jag kunna ha en flik på sajten som heter Mina böcker. Här på Squarespace är det också möjligt att koppla en shop med bloggen, och då kunde jag sälja mina örhängen direkt via bloggen (men har inte ännu hunnit kolla in det alternativet).

Via bloggen hoppas jag också kunna hitta/locka eventuella uppdragsgivare för jobb som jag faktiskt kunde få någorlunda bra betalt för – det är smidigt att bara skicka länken till min blogg och så får en eventuell kund snabbt en bild av mig och hur jag skriver.

Det känns ju väldigt 2016 att finnas på internet. Som att en nästan måste det för att hitta ett hippt och spännande jobb. Eller är det bara jag som är för insyltad i bloggar och mediebranschen?

Vad tycker du? Är det skillnad på blogg och hemsida? Och föredrar du att ha allt på ett ställe eller olika sajter för olika ändamål? Jag har ju också en skild sida för mitt företag Pinions, men där uppdaterar jag väldigt sällan och känner ibland att sajten faktiskt är lite överflödig. Håhå. Det här är sannerligen ett i-landsproblem.

Semester?

Nu är jag på nån sorts kvasisemester (ni vet, företagarlivet) och det syns också här på bloggen. Har nu insett hur himla mycket jag jobbat i vår – både med sånt jag får betalt för och sånt jag inte får betalt för (podd, skrivandet) och jag känner att jag verkligen behöver få vila upp mig.

Semester är ändå ett väldigt flytande begrepp. Inser att jag borde göra en översättning och i dag postade jag iväg en specialbeställning till USA. Det var en tjej som önskade örhängen som inte hänger och eftersom jag är service minded fixade jag naturligtvis det. Och tänk så häftigt att nån i USA beställde mina örhängen! Jag gör verkligen inga miljoner på dem men varje beställning gör mig otroligt glad.

wp-1468576166973.jpg

Just nu öser det utanför fönstret och jag tänkte passa på att börja skriva på en novell – haha, vad skrev jag just om att vila upp mig? Men att skriva en novell känns nästan som en picknick jämfört med att försöka få ihop ett vettigt romanmanus. Har en sjukt bra idé (tycker jag), nu gäller det att pressa in det på de 12 000 tecken jag har till mitt förfogande.

Hoppas du som läser också har fått ta sommartakt och har tid för att göra sånt som du annars kanske inte har tid för. Och om du inte är ledig eller kommer att få vara det hoppas jag att du ändå får en fin sommar. Är det nåt jag lärt mig i sommar är det att allt handlar om inställning.

wp-1468576197943.jpgSuddig semestertjej.

Och haha – nu inser jag att har ungefär en miljon grejer jag vill blogga om, få se om det realiseras. Nu ska jag i alla fall börja med att skriva novell, sen ta itu med översättningen och sen kanske det blir dags för den där semestern?

Örhängen i Ekenäs

I måndags gjorde mamma, pappa och jag en liten road trip till Ekenäs. Vi hade två ärenden. Dels skulle jag leverera örhängen till Popana och dels ville mamma och pappa sälja en gammal klocka de inte längre behövde.

Det var länge sedan jag varit i Ekenäs och blev än en gång förtjust i småstadslivet. Jag pratade automatiskt svenska överallt och det var så härligt att få höra lite västnyländska. Jag är ju en sucker för dialekter och västnyländskan klingar så fint tycker jag.

Vädret var jättefint, vi lunchade ute och avslutade med en glass. Nu ska ni som bor i trakterna se till att köpa upp alla örhängen jag levererade så jag får en orsak att snart komma på återbesök!

Roligt förresten att mina örhängen finns till salu i Decanter i Esbo, i Malins affär i Vasa och nu då på Popana i Ekenäs. Sakta men säkert erövrar jag världen, hehe!

wp-1464932893661.jpgSjukt god blåbärsglass!

Moderator von Kügelgen

I juni ska jag vara moderator för ett evenemang för första gången i mitt liv. Ser väldigt mycket fram emot det och tror att det ska bli både spännande och lärorikt. Lite nervös är jag eftersom eventet är på engelska, men jag tror det ska gå bra.

Evenemanget är riktat till unga entreprenörer och handlar om tidsanvändning för personer som nyligen startat eget. Hur ska en hinna både med jobbet och det personliga livet? Det är säkert nåt som många funderar på. Det är ett gratis evenemang så kom gärna och lyssna på talarna (och mig) om du är i Helsingfors den 16 juni.

Det roligaste ur min synvinkel är ändå presentationen om mig själv. Kolla nu så proffsig jag låter! Ibland borde en verkligen be någon annan beskriva en själv, då låter det genast mer självsäkert och liksom "på riktigt". Eller vad tycker du om den här beskrivningen?

Skärmavbild 2016-06-02 kl. 09.30.42