Ingen succéhistoria

Ibland går det bra, ibland går det mindre bra. Den gångna helgen kan klassas in i kategorin mindre bra. Väldigt dålig försäljning på julmarknaden, efter tre dagar och hyra för bordet gjorde jag en vinst på ca 100 euro. Med tanke på all tid jag lagt ner är det ju riktigt katastrofalt, men så är det ju bara ibland. Och i något skede var jag rädd för att jag skulle stanna på minus, så bättre 100 plus än 100 minus.

  Glad försäljare trots mindre bra åtgång.  Jennifer  kom och hälsade på och passade samtidigt på att fota mig, tack!

Glad försäljare trots mindre bra åtgång. Jennifer kom och hälsade på och passade samtidigt på att fota mig, tack!

Men helgen piggades upp av fest med mina studiekompisar på lördag kväll. Finns ju nog få saker i livet som är så roligt som att hänga med sina kompisar. Speciellt mina underbara och galna vänner som alltid är med på fest och mycket kärlek.

  Frida, Jano och jag. Och Poppes julbollar aka den snyggaste juloutfiten en kan ha!

Frida, Jano och jag. Och Poppes julbollar aka den snyggaste juloutfiten en kan ha!

Nu känner jag mig som en urvriden trasa och får försöka ånga på med det sista jag behöver fixa innan resan. Jag åker om två (!!) veckor. Kan knappt förstå det. Till Argentina alltså, om nån mot förmodan skulle ha missat den lilla detaljen.

Själv har jag ingen julstress – för jag har inte ens hunnit tänka på julen, haha. Blir minimalt med julklappar, däremot mycket ledig och lugn tid och förhoppningsvis många böcker.

Nu blev det lite spretigt här så jag rekommenderar Annes saga om en liten liten rektor. Jag skrattade så tårarna sprutade när hon läste den förra LittSkap-helgen. Väldigt imponerad av den kvinnans fantasi. Och nu får också du ta del av den!

Glad måndag! Vad ska du göra den här veckan?

På julmarknad i helgen

Femtonde december. FEMTONDE! Det betyder att jag från och med i morgon kommer att finnas på Kabelfabrikens julmarknad tillsammans med mina örhängen. Verkstaden har varit i gång så gott som varje kväll för att se till att jag har tillräckligt många par att sälja. Det är ändå omöjligt att veta hur många par jag säljer. Kan vara 5 eller så kan det vara 150. Högst antagligen något där mittemellan. 

  Så här såg det ut på fjolårets julmarknad, då på Teurastamo.

Så här såg det ut på fjolårets julmarknad, då på Teurastamo.

Mitt bland allt annat jobbkaos ska jag alltså bli örhängsförsäljare för tre dagar. På fredag kväll får mamma tura mig när jag ska åka till Pargas för att spela handboll, men resten av tiden finns jag på Kabelfabriken och du får jättegärna komma och säga hej!

Alltså: fredag klockan 12–20, lördag & söndag klockan 10–18. Ses vi där? Jag lovar choklad till alla som kommer och ger mig en kram!

P.S. Borde jag nu skriva att inlägget är ett samarbete med mig själv? Tycker det är så luddigt. Help me!

Min tidningsannons!

Inlägget innehåller länkar till mitt företag Pinions.

Under våren fick jag höra om projektet Amos arv som gick ut på att granska Konstsamfundet. Journalisterna bakom projektet samlade in pengar via crowdfunding och eftersom jag är ett stort fan av projekt där folk gör något eget så ville jag absolut stöda tidningens produktion genom att köpa en annonsplats.

Skämtsamt skrev jag att jag skulle smälla upp en stor bild på mig själv i annonsen och det gjorde jag – nästan. Tidningen publicerades förra veckan och jag har fått jättefin respons för annonsen. Så här såg den alltså ut:

Jag ville att annonsen skulle vara stilren och rätt enkel. Fotot är taget under en photo shoot med min kompis Jenna för två år sedan och jag tycker bilden funkade perfekt. Fick kommentarer om att annonsen väckte habegär och då har jag väl lyckats rätt bra, eller hur?

Många frågar mig faktiskt hur det går med mina örhängen och jag rycker mest på axlarna. Det går inte så mycket just nu. Det är helt skoj, men eftersom det inte genererar så mycket pengar vill jag inte heller lägga ner så mycket tid på det, men det är en rolig hobby vid sidan om allt annat.

I december ska jag igen sälja på julmarknad så jag hoppas få in lite extra pengar då! Om du är sugen på ett par örhängen (och inte vill vänta till julmarknaden) gör du det enklast för dig själv genom att mejla mig på michaela@pinions.fi (så får du en faktura sedan).

amosarvannons

Tror faktiskt inte annonsen generar så mycket försäljning, men tyckte det var ett kul sätt att stöda ett intressant projekt (köp & läs tidningen!) som har lett till en hel del stormar i det finlandssvenska medielandskapet. Själv tycker jag att det är bra att nån vågar skaka om i ankdammen, hoppas det här bara är början på diskussionen.

Själv har jag inte hunnit läsa alla artiklar ännu, men det jag läst hittills i tidningen (och i artiklar om den) säger mig att den verkligen behövdes. Har du läst?

Blogg eller hemsida?

En orsak till att jag valde att flytta över bloggen till Squarespace var möjligheten att kunna få in mer info på sidan på ett snyggt sätt. Visst fanns ungefär exakt samma info på min WordPress-blogg också, men jag tyckte att sajten kändes klumpig och jag fick inte till det som jag ville. Här kan jag mecka runt som jag vill.

Efter flytten frågade Yvonne om vad skillnaden egentligen är mellan en blogg och en hemsida. Jag tror det varierar från människa till människa. Primärt är den här sidan min blogg men samtidigt ser jag hela sajten som min portfolio och mitt visitkort. Jag såg att Hanna skapat en skild portfolio och det funkar ju också jättebra, men själv tycker det är praktiskt med allt på samma ställe.

Men det beror nog säkert också på vad en sysslar med och vad bloggen finns till för. Min blogg är ju lite allt möjligt. Jag skriver om skrivet och en dag hoppas jag kunna ha en flik på sajten som heter Mina böcker. Här på Squarespace är det också möjligt att koppla en shop med bloggen, och då kunde jag sälja mina örhängen direkt via bloggen (men har inte ännu hunnit kolla in det alternativet).

Via bloggen hoppas jag också kunna hitta/locka eventuella uppdragsgivare för jobb som jag faktiskt kunde få någorlunda bra betalt för – det är smidigt att bara skicka länken till min blogg och så får en eventuell kund snabbt en bild av mig och hur jag skriver.

Det känns ju väldigt 2016 att finnas på internet. Som att en nästan måste det för att hitta ett hippt och spännande jobb. Eller är det bara jag som är för insyltad i bloggar och mediebranschen?

Vad tycker du? Är det skillnad på blogg och hemsida? Och föredrar du att ha allt på ett ställe eller olika sajter för olika ändamål? Jag har ju också en skild sida för mitt företag Pinions, men där uppdaterar jag väldigt sällan och känner ibland att sajten faktiskt är lite överflödig. Håhå. Det här är sannerligen ett i-landsproblem.

Semester?

Nu är jag på nån sorts kvasisemester (ni vet, företagarlivet) och det syns också här på bloggen. Har nu insett hur himla mycket jag jobbat i vår – både med sånt jag får betalt för och sånt jag inte får betalt för (podd, skrivandet) och jag känner att jag verkligen behöver få vila upp mig.

Semester är ändå ett väldigt flytande begrepp. Inser att jag borde göra en översättning och i dag postade jag iväg en specialbeställning till USA. Det var en tjej som önskade örhängen som inte hänger och eftersom jag är service minded fixade jag naturligtvis det. Och tänk så häftigt att nån i USA beställde mina örhängen! Jag gör verkligen inga miljoner på dem men varje beställning gör mig otroligt glad.

wp-1468576166973.jpg

Just nu öser det utanför fönstret och jag tänkte passa på att börja skriva på en novell – haha, vad skrev jag just om att vila upp mig? Men att skriva en novell känns nästan som en picknick jämfört med att försöka få ihop ett vettigt romanmanus. Har en sjukt bra idé (tycker jag), nu gäller det att pressa in det på de 12 000 tecken jag har till mitt förfogande.

Hoppas du som läser också har fått ta sommartakt och har tid för att göra sånt som du annars kanske inte har tid för. Och om du inte är ledig eller kommer att få vara det hoppas jag att du ändå får en fin sommar. Är det nåt jag lärt mig i sommar är det att allt handlar om inställning.

wp-1468576197943.jpgSuddig semestertjej.

Och haha – nu inser jag att har ungefär en miljon grejer jag vill blogga om, få se om det realiseras. Nu ska jag i alla fall börja med att skriva novell, sen ta itu med översättningen och sen kanske det blir dags för den där semestern?

Örhängen i Ekenäs

I måndags gjorde mamma, pappa och jag en liten road trip till Ekenäs. Vi hade två ärenden. Dels skulle jag leverera örhängen till Popana och dels ville mamma och pappa sälja en gammal klocka de inte längre behövde.

Det var länge sedan jag varit i Ekenäs och blev än en gång förtjust i småstadslivet. Jag pratade automatiskt svenska överallt och det var så härligt att få höra lite västnyländska. Jag är ju en sucker för dialekter och västnyländskan klingar så fint tycker jag.

Vädret var jättefint, vi lunchade ute och avslutade med en glass. Nu ska ni som bor i trakterna se till att köpa upp alla örhängen jag levererade så jag får en orsak att snart komma på återbesök!

Roligt förresten att mina örhängen finns till salu i Decanter i Esbo, i Malins affär i Vasa och nu då på Popana i Ekenäs. Sakta men säkert erövrar jag världen, hehe!

wp-1464932893661.jpgSjukt god blåbärsglass!

Moderator von Kügelgen

I juni ska jag vara moderator för ett evenemang för första gången i mitt liv. Ser väldigt mycket fram emot det och tror att det ska bli både spännande och lärorikt. Lite nervös är jag eftersom eventet är på engelska, men jag tror det ska gå bra.

Evenemanget är riktat till unga entreprenörer och handlar om tidsanvändning för personer som nyligen startat eget. Hur ska en hinna både med jobbet och det personliga livet? Det är säkert nåt som många funderar på. Det är ett gratis evenemang så kom gärna och lyssna på talarna (och mig) om du är i Helsingfors den 16 juni.

Det roligaste ur min synvinkel är ändå presentationen om mig själv. Kolla nu så proffsig jag låter! Ibland borde en verkligen be någon annan beskriva en själv, då låter det genast mer självsäkert och liksom "på riktigt". Eller vad tycker du om den här beskrivningen?

Skärmavbild 2016-06-02 kl. 09.30.42

Vinst och förlust

Dagens smyckesmässa var tyvärr ingen stor hit. Skulle gissa på färre än femtio besökare så att jag sålde två par örhängen ska väl ses om en bra grej. Nåjo, ibland går det så här och nu ska jag glömma det och hoppas på bättre försäljning på andra evenemang!

wp-1463933778234.jpg

Helt onödig var dagen ändå inte – jag hittade nämligen det ultimata Kugge-halsbandet. Så himla perfekt för mig, har på känn att det blir en storfavorit! Själva kugghjulet är en gammal cykeldel och alltså återanvänt och spraymålat. Försäljaren berättade att de brukar gräva i soporna på cykelverkstäder, själv gräver jag bland korkar på restauranger, hehe.

Dagens personliga förlust hoppas jag däremot att ska förvandlas till Finlands vinst i kväll. Bänkar mig naturligtvis framför tv:n. Har följt årets hockeyturnering otroligt dåligt men tackar ju inte nej till att Aho, Laine & co kommer hem med en guldmedalj runt halsen.

Extra roligt blir det i kväll för att vi ska kolla matchen hos Erik och Lisen som jag sett alldeles för lite på sistone. Kompishäng hör nog till det bästa jag vet. Blev så inspirerad att jag bakade en kaka. Blir den god lovar jag recept på bloggen.

wp-1463933822501.jpgBanan och röda vinbär och massvis med kardemumma i smeten.

Nu: heja Finland!

Post-vappen

Den här helgen har varit ett enda långt kalas. Så himla bra typer och god mat, men nu är jag trött som bara den. Att kalasa så här mycket är tungt när jag börjar närma mig 30. Men tröttheten är väl helt okej med tanke på hur roligt det varit. Får återkomma till bloggen när hjärnverksamheten kommit i gång igen.

wp-1462120863674.jpg

Alltså den här klänningen – aldrig fått lika många komplimanger för något. Precis alla älskade. Jag köpte den för en tia på Kallio kierrättää på Facebook och hade tänkt sälja vidare den, men tror klänningen får stanna kvar i eget skåp. Kan ju inte sälja den här komplimangmagneten!

Kan också rapportera att skumparingen klarat av vappens festligheter så jag tror det blir dags för försäljning, fick också många komplimanger för den, så kul! Hojta till om du vill ha en. Nu ska jag krypa i sängen och förhoppningsvis återuppstå som en piggare människa i morgon. Hoppas du haft en skön vapp och första maj. Helt sinnes förresten att det faktiskt redan är maj, vart tar tiden riktigt vägen?

Skumparing?

I går fick jag ett mejl av en tjej som berättade att hon fått ett par skumpaörhängen av sin mamma, men att den ena korken tyvärr lossnat från hänget. Jag lovade naturligtvis att hon ska få ett nytt par (enda rimliga) och började på allvar fundera att jag måste testa lim. Örhängena har hållit utan lim, men med vissa korkar kunde det faktiskt vara bra med lite extra krafter för att de ska hålla.

Sagt och gjort, i morse gick jag in i en hobbyaffär för att köpa lim. Köpte samtidigt några ring"hållare" – jag tänkte att det är kul att testa lite nytt. Vad tror du? Nån som vill gå omkring med skumparing på handen? Tänker att jag själv ska testa nu och se hur bra ringen håller.

wp-1461842802578.jpg

Men limmet då? Det verkar jättebra och nu har jag haft limtalko hela eftermiddagen. Så fastän jag först blev ledsen av mejlet (mest ledsen för att produkten inte höll) så lärde jag mig något nytt. Dessutom har tjejen en affär i Nådendal och är lite intresserad av att börja sälja mina örhängen där. Vi får se hur det här slutar. Veckans lärdom: våga testa nytt och erkänn när du gjort ett misstag!

Videoblogg!

Den här dagen trodde jag inte att skulle komma, men plötsligt har jag vloggat. Ämnet är naturligtvis örhängen. Lite om egna, men mest om örhängen jag köpt. Inspirationen kommer från Ellen som först uppmanade mig att skriva ett inlägg om min klädstil och sedan önskade sig ett inlägg om örhängen. Så här kommer 11 minuter (jag vet, alldeles för långt) om örhängen!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-vLkno_O_ig&w=854&h=480]

Passar samtidigt på att göra lite reklam för mina örhängen. Tänkte jag kör med en liten kampanj nu med tanke på vappen och studentfester. Två par för 20 euro (jag bjuder på postavgiften!) om du beställer via mejl på michaela@pinions.fi. Nedan några nya par (vissa finns bara i exakt ett par), men har massvis med olika. Ska försöka ladda upp bilder på Facebooksidan under helgen.

wp-1461259587191.jpg

Är ni författare?

I går kom beskedet från Svenska Kulturfonden och inte heller i år är jag bland de lyckliga som får understöd. Som aspirerande författare vet jag att det är jättesvårt att få understöd så egentligen är jag inte så överraskad. Jag kan inte påstå att jag inte är besviken, för det är självklart att jag gärna hade tagit emot pengar. Men jag förstår naturligtvis att de inte kan dela ut pengar åt alla – fastän de skulle vilja det.

Däremot kom jag på en grej jag helt glömt att berätta här på bloggen – för ett år sen fick jag nämligen ett understöd för Nationen, alltså mitt andra manus, från Nylands Nation.

wp-1459444996094.jpg

På den tillhörande årsfesten efteråt satt jag bredvid en kille som undrade vad jag fått mitt stipendium för och jag berättade att det var för mitt bokprojekt. Då frågade han mig: "Är ni författare?"

Ja, han niade faktiskt. Fnissar fortfarande åt det, men är ju otroligt tacksam för pengarna jag fick då. Minns inte längre vad jag svarade på hans fråga. Kanske "inte ännu". Och jag fick inte ännu pengar från Kulturfonden, men kanske en dag.

wp-1459445012093.jpgSå här såg jag ut på festen för ett knappt år sedan. Med champagneörhängen så klart!

Nu gäller det bara att vänta på nästa stipendiebesked (som borde komma om en månad) och i något skede söka nya stipendier. För säkraste sättet att inte få några pengar är att inte söka några. Har du sökt/fått pengar från någon fond?

P.S. Om det finns mecenater där ute som vill stöda mitt skrivande kan ni göra det genom att köpa ett par (eller flera) skumpaörhängen. Pengarna går oavkortade till min vinbudget, en kan ju inte skriva utan ett glas då och då!

Och vinnaren är …

Tack till alla som deltog i min tävling! Jag hade lovat skicka iväg två par – ett som jag skulle lotta ut och ett till den bästa motiveringen. Jag bad er berätta vad ni gör om ett år och efter att ha läst allas beskrivningar skulle jag gärna ha gett örhängen till alla. Blev så otroligt peppad av allas framtidsvisioner. Efter mycket funderande bestämde jag mig för Jennifers motivering:

Om ett år hoppas jag faktiskt att jag fortfarande bor kvar i Helsingfors tillsammans med min sambo, driver bloggen på sidan om jobbet (som jag fortfarande trivs med!) som en business och även en annan sido-business som är i uppstartningsfasen. Dessutom hoppas jag att agendan för 2017 är fylld med en 3 månaders jorden runt-resa, wooow! Fyra ledord: kärlek, entreprenörskap, karriär och resor!

Jag säger grattis Jennifer och lycka till med alla planer! Mejla mig med dina kontaktuppgifter så fixar vi örhängena till dig! Önskar jag själv kunde klämma in 3 månaders resa nästa år, får se vad som händer. Som jag skrev har jag verkligen ingen aning om var jag är eller vad jag gör om ett år. Spännande tider!

pinions fb profile

Det andra paret lottade slumpgeneratorn ut till Elisa vilket jag tycker är ganska lämpligt. Hon är just nu på utbyte i Barcelona, så vad passar väl bättre än ett par cava-örhängen? Om du inte vann den här gången kan du beställa ett par örhängen via Etsy eller genom att mejla mig så får du en faktura. Priset är alltså 12 euro + 1 euro postkostnad.

Förresten, vilken underbar helg. Sol, sol, sol. Imorse åt vi en brakfrukost och balkongens termometer visade 18 grader. Vi är inte riktigt där än, men snart är det sommar och sol. Nu ska jag börja peppa för dagens handbollsmatch, wish me luck!

frulle

Firar 1-åringen med utlottning!

Aj jestas så tiden går fort. För ett år sedan lanserade jag mina skumpaörhängen och Pinions webbsida. Har inte (ännu) blivit miljonär på mina örhängen, men det har varit så himla roligt. Folk blir på gott humör när de ser mina örhängen och många tycker de är jättefina. Det gör mig så otroligt glad. Och nog har jag ju sålt en del också.

blogg_påsemedkorkar

För att fira 1-åringen kör jag med en tävling här på bloggen. För att vara med ska du kommentera inlägget och berätta var du vill befinna dig om ett år – det kan handla om var du bor eller vad du gör. Jag är väldigt nyfiken på dina visioner och drömmar.

cava_earrings

Själv hoppas jag att Vad heter ångest på spanska? antingen är publicerad eller på väg att bli det. Jag hoppas också vara någorlunda klar med redigeringen av Nationen och på god väg med trean. Men var jag ska bo är ett stort mysterium, ska bli riktigt spännande att se. Bor vi kvar i min etta, bor vi i en större lägenhet i Helsingfors eller bor vi nån helt annanstans i världen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu är det din tur – var är du om ett år? Tävlingen pågår fram till nästa veckas lördag (27.2). På söndag lottar jag ut ett par örhängen slumpmässigt och ett par till den bästa framtidsvisionen. Lycka till!

Livsstatus: uppdaterad

Nu på torsdag börjar det äntligen kännas som om jag är i kapp mitt "normala" liv efter första helgen av litterärt skapande. Jag har fått sova ut, jag har koll på alla frilanstexter jag håller på med just nu + allt det där vanliga. Måste i fortsättningen se till att inte planera in så mycket på måndag & tisdag efter littskap, för bevisligen blir det för mycket då.

Men medan jag var på littskap hände det ju roliga saker i Vasa – Malin öppnade sin nya affär! Jag har så klart inte hunnit se den live, men på bilderna ser det jättefint ut (bilderna i inlägget är det så klart Malin som fotat). Dessutom har mina örhängen fått en riktigt snygg plats i affären och de lär sälja rätt bra. Så in i Malins affär (Vasaesplanaden 6) om ni vill ha ett par skumpaörhängen eller andra fina grejer.

pinions2

Nu ska jag njuta av den här torsdagen genom att gå på en två timmar (!!) lång helkroppsbehandling + massage. Behandlingen sköts av studerande och kostar bara 20 euro. Billigt och dessutom är jag så värd det just nu. Mera "jag är så värd det just nu" blir det nästa vecka när jag åker till Berlin, wihooo! Och i morgon infaller en av årets favorithögtider – Runebergsdagen. Så det är rätt bra fiilis just nu, hoppas ni också mår bra!

pinions3

Försäljarn

God morgon, god morgon! Nu är det dags för dag två på Teurastamos julmarknad. Gårdagen gick verkligen över förväntan för min del! Jag har aldrig tidigare sålt egna produkter på någon marknad, så det var en kul upplevelse. Det var många som köpte och ännu fler som stod en stund och kollade eller som bara log när de gick förbi. Tänk att det att några rycker på munnen kan göra mig så himla glad?

teurastamo

Efter 6 timmars försäljning, snack och leenden var jag rätt mör. Som tur är fick jag åka hem till Ina där det var dags för sushigängets traditionella julsushi – i år hade vi bland annat en susijulgran (som naturligtvis inte blev speciellt långlivad). Efter sushin spelade vi Rappakalja och jag skrattade så att tårarna rann. Fastän jag är lite trött nu ska det bli kul att stå en dag till på marknaden. Hoppas det är många som vill köpa också idag!

sushijulgran

Vad har du gjort under helgen? Och har du inget att göra idag men är i Helsingfors ska du absolut ta dig till Teurastamo! Finns massvis med fina grejer!

Hur förbereda sig för julmarknad?

Under helgen ska jag sälja mina örhängenTeurastamos julmarknad och förberedelserna är i full gång. Jag har naturligtvis gjort en massa örhängen men också funderat på hur mitt försäljningsbord ska se ut. Det blir samma bordduk som jag använt som bakgrund i bilden nedan och en massa skumpakorkar – så klart!

korttest2.jpgJag har också tryckt upp en massa kort med den här bilden för att kunna dela ut som visitkort/marknadsföringsmaterial.

Tidigare i höst funderade jag på hurdana påsar jag vill paketera mina örhängen i. För mig är det nämligen viktigt att få allt snyggt paketerat när jag shoppar på julmarknad så slipper jag paketera själv. Jag fick massa kommentarer och idéer för hurdana påsar jag skulle köpa och föll till slut för silvriga påsar som jag stämplat. Tycker det blev riktigt snyggt – stämplarna ger mer av en känsla i stället för att hoppa folk i ansiktet.

silverpåse

Har också läst en massa tips om vad som är viktigt att tänka på under en marknad. Till exempel är det bra att ha en spegel, för att inte tala om växelpengar. Men jag tar också emot kortbetalningar så jag tror att det är många som vill betala med kort. Sedan är det viktigt att se glad och inbjudande ut samtidigt som jag ändå inte ska hoppa på alla kunder och börja snacka en massa.

Vad tycker du är viktigast när du är på julmarknad? Eller vad brukar du reagera på? Själv satsar jag på att det ska se visuellt snyggt ut och att jag ska ha konkurrenskraftiga priser. 2 par för 20 euro är väl rätt okej, eller hur? Det erbjudandet gäller också på e-postbeställningar. Mejla michaela@pinions.fi senast i morgon på fredag (18.12) så hinner jag få iväg örhängena till jul!

Grattis Maria!

Grattis Maria – du har vunnit ett par skumpaörhängen. Mejla mig på michaela@pinions.fi för att reda ut detaljerna! Bland annat så här skrev Maria när jag frågade om jul- och nyårsplaner:

"På nyår ska jag däremot hänga med mina kompisar, bada badtunna ute på gårdsplanen och skjuta fyrverkerier. Då skulle ett par skumpaörhängen verkligen komma till sin rätt!"

Kan inte göra annat än att hålla med. Skumpaörhängen och nyår är en perfekt match! Tack också till alla andra som deltog. Kom ihåg att ni som rör er i Helsingfors kan komma och hälsa på under helgens julmarknad. Alternativt kan du beställa två par för 20 euro. Mejla mig så fixar vi det! Nedan ett smakprov på några av mina örhängen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spinneriets julmarknad

I dag ska du absolut ta dig till Spinneriets julmarknad i Ekenäs. Förutom mina örhängen kan du köpa böcker, konstverk, ljusslingor och mycket annat fint. Du kommer garanterat att hitta massvis med grejer till dig själv eller julklappar till nära och kära.

pinions julmarknad

Tyvärr kommer jag inte att finnas där för att jag är upptagen med Biancas möhippa hela dagen (åh, så kul!). Däremot kommer jag att finnas på Teurastamos julmarknad nästa veckoslut (19–20 december). På båda julmarknaderna kan du köpa mina örhängen för superpris – 2 par för 20 euro. Om du inte kan gå på nåndera marknaden kan du också mejla mig på michaela@pinions.fi så fixar vi det! Då tillkommer en euro frakt och du får fakturan per mejl.

örhängenhabitare

Glöm inte heller att delta i tävlingen. Just nu har du rätt bra chanser att vinna, så in och kommentera! Hoppas du får en lika rolig lördag som jag!

Jul- och nyårstävling!

I går hade jag örhängesfabrik här hemma så jag tänkte att jag kickar igång en tävling. Du har alltså chansen att vinna ett par skumpa/korkörhängen enligt eget smak och tycke. Det kan bland annat se ut så här:

Det enda du behöver göra är att kommentera det här blogginlägget och berätta hur du ska fira jul och/eller nyår och om du skulle vilja ha örhängena själv eller ge dem till en kompis i julklapp.

korkarokortI går bredde jag ut en massa korkar på golvet för att hitta snygga och fina. I går fick jag också mina nya reklamkort på posten. Visst är de fina?

Själv ska jag fira jul på lande som vanligt och för första gången på länge ska jag INTE jobba. Känns som att jag kommer att ha oceaner av tid, väldigt märklig känsla. På nyår blir det däremot kärlek, sång och dans på Biancas och Johans bröllop. Väldigt taggad på det!

Så skynda er att kommentera, tävlingen avslutas på söndag den 13 december klockan 23.59. Blir ni riktigt många som tävlar lottar jag ut fler än ett par örhängen. Det gäller ju att vara givmild så här i juletider!

Vill du inte tävla ska du passa på att beställa ett par örhängen av mig – just nu har jag julerbjudande: två par för 20 euro + 1 euro postkostnad! Mejla mig på michaela@pinions.fi så fixar vi det! Eller så går du på Spinneriets julmarknad på lördag!