Hundar utan koppel

Jag undrar om det här är ett allmänt tyskt fenomen, eller om det bara förekommer i Berlin, men de flesta hundar som jag har sett går omkring utan koppel. Det är både små och stora hundar som går omkring på gatorna utan koppel. Hundägaren går oftast några steg bakom hunden. Trots att hundarna inte är kopplade beter de sig bra. Jag har inte sett en enda hund springa hur som helst ut på gatan - utan de verkar vara försiktiga och lyda. För några dagar sedan åkte en jättesöt dalmatiner (och dens matte) på samma spårvagn som jag. Också den var tyst och lydig.

Jag vet inte vad lagen säger i Finland, men jag har för mig att hundar måste vara kopplade - åtminstone i staden. Här verkar det inte vara så noga. Dessutom är det ju inget problem eftersom hundarna verkar lyda ändå.

Nu borde jag antagligen illustrera inlägget med en bild på en hund utan koppel, men tyvärr har jag inga sådana.