Inomhustropik

För en vecka sedan då Jan och Elisa var här på besök åkte vi alltså till Tropical Islands som jag skrev om i förra inlägget. Stället marknadsförs som en inomhustropik med sandstrand och värme året om. Vi kom fram dit ungefär 12-tiden och fick börja med att köa utanför i några minuter, sedan blev vi insläppta till ett "mellanskede" där vi köade 5-10 minuter till och till slut fick vi ställa oss i den riktiga kön. Genast då man kom in genom dörrarna slog fukten och värmen emot. Det blev snabbt hett med alla vinterkläder och kön gick extremt trögt framåt. Det kändes nästan som om hela kösystemet byggde på att vara så dåligt som möjligt.

Efter ungefär en halv timme fick vi äntligen våra armband och skåpnycklar. Omklädningsrummen var gemensamma för män och kvinnor. Det fanns en del bås man kunde byta om i, men jag hade som tur bikinin färdigt på mig. Först gick vi ett varv runt stället klädda i shorts och skjortor. Fastän området är enormt, kändes det ändå inte så stort - kanske främst för att det var packat med folk.

Luften var ganska kvav och jag kände mig törstig typ hela tiden. Det fanns en del fina djur, bland annat flamingon och papegojor, men mest bestod stället av tyskar. "Sandstranden" hade riktig sand, men varendaste liten sandplätt var täckt av en handduk. Också alla solstolar var täckta med handdukar - fastän varannan stol var ledig. Enligt J & E är tyskarna sådana - "bokar" en plats med en handduk, men ligger ändå inte där.

Efter ett snabbt varv runt stället gick vi och "bytte om" till endast bikini och gick tillbaka till sandstranden. Poolen eller "havet" var helt skoj, men inget speciellt. Vi simmade runt en stund men ville gå till vattenrutschbanorna. Vi skippade ändå tanken då det visade sig att det kostade fem euro extra. Efter en snabbkoll på de andra "attratktionerna" visade sig att nästan allt kostar extra.

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om Tropical Islands. Det var en intressant upplevelse, men jag har inget behov av att åka dit igen. Det fanns alldeles för mycket människor, luften var kvav, man måste betala extra för rutschbanor etc. Jag kunde kanske rekommendera stället för en barnfamilj med bra tålamod (och mycket pengar). Bastuavdelningen var ju helt intressant, men det lär finnas mycket liknande avdelningar som är mer lättillgängliga.

tropicalisland

Så här såg det ut utanför. En konstig "bubbla" mitt på en åker.