Hemma i Berlin

I söndags kom vi tillbaka från vår underbara solsemester på Gran Canaria. Vi gjorde absolut ingenting, men mer om det och tyska charterresor i ett annat inlägg. Nu vill jag koncentrera mig på Berlin. Vi flyttade hit för ungefär tre månader sedan och fick lägenheten i början av februari och det börjar verkligen kännas som hemma. Vår lägenhet är nästan perfekt, det enda som saknas är en diskmaskin. HUR kan två personer skapa så mycket disk? Och VARFÖR är det så otroligt svårt att diska genast då man ätit? När man levt ett liv med diskmaskin fram tills nu känns det extra bittert att börja diska för hand.

Men slutgnällt om det - i stället ska jag lovorda Berlin. Eller kanske främst Friedrichshain. Jag trivs så otroligt bra i våra kvarter. Det finns massvis med fantastiska restauranger och underbara småaffärer. Maten är billig och god och i affärerna hittar man allt man kan tänka sig och allt man inte kan tänka sig. I dag gick jag omkring i några affärer och kände stark habegär.

Om du varit i Berlin, men inte besökt Friedrichshain råder jag dig att göra det nästa gång. Speciellt i kvarteren kring vår lägenhet finns mycket fint att se. Kanske jag ska försöka få ihop nån tipslista i något skede.

Överlag verkar det lite som i Helsingfors - i Berlin är folk väldigt fästa vid sin egen stadsdel. Det är inte ovanligt att man "ogillar" andra stadsdelar och trivs bäst i sin egen. Och det är ju inte så konstigt i och för sig. Varför skulle man åka en timme för att äta på en restaurang när det finns massvis med minst lika bra restauranger på några minuters avstånd?

Jag ska ändå försöka undvika att bli en Friedrichshaindåre och se till att lära mig också andra stadsdelar. En av Berlins bästa sidor är definitivt att det finns så stor variation på områden och man kan faktiskt hitta allt. Nu när våren också äntligen börjar komma hit så har jag också mer lust att gå omkring och kolla runt. Och så måste jag köpa en cykel. Genast. Helst i går!

Lite bilder på det:

dirtysouth

Dirty South är typ 20 meter från oss. God mat, bra fiilis. Dessutom är dom ju lite roliga.garncykel

En sånhän cykel skulle ju vara ganska festlig! Den stod utanför en garnaffär i går.småaffärerHärligt presentpapper på Schwester Herz och söta små ugglor på Prachtmädchen. Kunde ungefär köpa allt som finns i de här affärerna.

P.S. Nu måste jag verkligen skärpa mig med bloggen, men när man inte har skrivit på ett tag så stiger tröskeln. Men nu har jag skrivit upp massvis med bloggidéer som jag ska försöka förverkliga. I promise!