Sjundeå Cup och mitt första lopp

Nu har det gått så lång tid sedan jag senast bloggade att jag börjar nästan känna mig lite bloggskygg - men let's give a go! Helsingforsveckan var (precis som väntat) fullspäckad av program. Höjdpunkterna bestod definitivt av följande:

  • Sushi med gymnasiegänget och av att få träffa den lilla nykomlingen Benjamin.
  • Sjundeå Cup med tillhörande (hehe) vinst i B-finalen! Go Oldies (eller Dicken 1 som vi hette för dagen).
  • Nostalgisits! Snaps, sånger, dans, kalas! Och det bästa att komma hem klockan 5 på morgonen och det Sommarhelsingfors som allra finast.
  • Söndagsbrunchen med bästabästa flickorna. Finlands förlust i bronsmatchen sved inte ens så mycket när sällskapet var bra.

Utöver det hann jag fira min 17-åriga kusin (liksom när hände det, hon var ju just 12?), jobba ett antal morgonturer med X3M-nyheterna (ursäkta, Yle Nyheterna), cykla kors och tvärs över stan och naturligtvis simma på simstadion.

Efter att jag kom tillbaka till Berlin var jag så slut att det nästan tog en vecka för mig att återhämta mig, men jag hade ändå ett litet eldprov redan fredag kväll samma vecka. Jag deltog i Futurices lag i Berliner Firmenlauf. Sträckan var "bara" 5,5 km, men med tanke på att jag egentligen inte gillar att springa och att jag hade sprungit en lenkki på hela våren så var jag lite nervös. Dessutom var det mitt första lopp någonsin.

Jag hade ingen aning om en hurdan tid jag kunde lyckas prestera och hoppades att jag klarar det på under 40 minuter. Döm om min förvåning när jag vid 4 km tog fram telefonen för att kolla tiden och jag insåg att jag kanske klarar det under 3o minuter. Till slut blev min officiella tid 29.27. Jag är helt löjligt stolt över det här. Jag vet att folk springer maraton till höger och vänster, men för mig var det här en helt fantastisk prestation. Blev nästan sugen på att börja löpa, men nästa dag hatade mitt knä mig så mycket att jag tror att det är bäst att låta bli...

Till slutet av detta svammel en fantastisk bildkavalkad, var så goda!

sjundeåcup Så här glad blir man då man vinner B-finalen i Sjundeå Cup!

hforsmorgon Finaste älskade ljusa Helsingforsnatt.

firmenlauf1 Glada och ivriga inför loppet.firmenlauf2 Väl i mål firar man naturligtvis med alkoholfri öl. Det här är ju Tyskland trots allt!