Berlin zoo

Jag hade hört mycket gott om Berlin zoo och förväntningarna infriades verkligen. Vi var där för några veckor sedan med Bianca och Johan och vi gillade stället jättemycket. Det sämsta var antagligen glassen som vi köpte (eller åtminstone min glass var en besvikelse). Området är jättestort och vi gick omkring där i över tre timmar. De flesta djuren verkade hänga på områden som de lätt kunde sticka iväg från, men de var nog alla snällt på plats. Det mest skrämmande var tigrarna och lejonen. Vi var och hälsade på dem just innan de skulle få mat och de verkade väldigt hungriga. Tigrarna vankade bara av och an och slickade sig om munnen. Huj!

Själva matningen var intressant. Det slängdes in enorma köttklumpar åt djuren och de flesta bara slet åt sig köttet. Jag skulle nog aldrig våga mata de där djuren!

Här en liten bildkavalkad ännu:

flodhäst2 Den här flodhästen var enorm och sjukt cool. Kolla nu vilken mun och tänder. Skötarna slängde ner bröd till den men den hade nog inte så hemskt bra koordination... Hehe! flodhäst1 bianca Det fanns en smådjursavdelning där barn (och vuxna) fick hälsa lite närmare på djuren. Här är Bianca och hennes två nya kompisar! pingviner Pingvinerna var jättesöta och lekfulla. noshörning Det här kunde ha varit intressant, men antingen blev det inget eller så missade vi all action. vorsicht Här varnas det för att lejonen kissar igenom gallren. Jag var nog inte så rädd för kisset, mest för att vi skulle bli uppätna. Vågade inte ens fota lejonen, men dom var STORA. orangutang Supersöta orangutanger. De här två verkade vara ett par eller så kompisar. De satt hur länge som helst och krafsade varandra i ryggen och grävde fram typ insekter. Överlag var orangutangerna de coolaste djuren. Vi var alla helt fascinerade av dem.