Resan har börjat!

Varning för extremt lång utläggning! I går morse åkte vi tidigt iväg från Berlin. Väckningen var ställd på 3.30. När vi gick mot Warschauer Straße för att ta U-bahn var festen ännu i full gång på gatorna i Berlin. Det fanns en spontan (?) konsert och ett helt gäng som dansade, vi blev bjudna på vin av en överförfriskad festare och i tåget mot Hauptbahnhof spillde en tjej öl över oss. Ett antal timmar och tågbyten senare kom vi fram till Hechingen. Därifrån skulle det åka en buss till Burg Hohenzollern, men bussen dök aldrig upp. Vi var inte de enda turisterna som väntade på bussen och till slut delade vi taxi med 3 andra turister.

Själva slottet var jättefint. Det står högt uppe på en kulle och utsikterna var helt otroliga. Dessutom var det fint väder och solen sken. För att komma ända upp till slottsbyggnaden måste vi gå upp för ett antal trappor och en brant backe. Fastän sträckan var rätt kort hann jag bli ordentligt svettig på vägen upp. Men slutdestinationen var ju definitivt värd lite svett.

När vi skulle tillbaka till Hechingen märkte vi att busstidtabellen inte stämde och vi var dessutom osäkra på om det ens kommer nån buss, så vi bestämde oss för att lifta ner. Vi fick skjuts av en tysk man som körde oss ända till tågstationen. Jättesnällt!

Från Hechingen åkte vi till Stuttgart. Vi var båda helt slut efter en lång dag, men ville ändå se lite av staden. Vi åt en sen middag på restaurang Basta, helt gudomlig mat och bra service. Vi hade redan bestämt att vi skulle bara gå tillbaka till hotellet, men sedan såg vi ett mysigt ställe och gick för att ta ett glas vin på trappan till en gammal byggnad som omvandlats till bar/nattklubb.

Det satt massvis med folk på trappan och det var mysig stämning. Det var varmt i luften och alla verkade ha det bra. Och vem skulle nu inte ha det bra när ett glas vin (0,25 cl!!) kostar 4 euro. Det är synd att ett liknande ställe inte skulle kunna finnas i Helsingfors på grund av alla regler och restriktioner.

I morse steg vi upp 8 för att hinna äta frukost innan tåget mot Ljubljana skulle avgå strax innan 10. Vi gick till ett kafé som rekommenderas i Lonely Planet och det var jättegott. Tyvärr hade vi så bråttom att vi måste ta halva frukosten med oss för att springa till tåget. Vi hann hur bra som helst, men sen visade sig att tåget har tekniska problem och startade nästan en timme för sent.

Just nu står tåget stilla i Geislingen på grund av ett ytterligare fel och vi har ingen aning om när vi kommer fram till Ljubljana. Men tågbänkarna är mjuka och vi har inte bråttom. Så sist och slutligen har jag inget att klaga på. Resan fortsätter nog snart. (Hoppas vi!)