Aikuinen(ko)?

Tällä viikolla olen ensimmäistä kertaa saanut vastata kysymykseen "pankki vai luotto?". Monille todella arkinen kysymys, mutta minulle uusi ja jännittävä - nyt minulla nimittäin on oma luottokortti. Ajattelin, että kannattaa ehkä aikuistua ja hankkia sellainen. Äidin rinnakkaiskorttia kun ei hirveästi viitsi käyttää. Asuntolaina löytyy jo ja kohta odottaa muutto ulkomaille, ja Visa Electron ei ehkä ole enää niin ajankohtainen. Toinen aikuistumisen askel: olemme allekirjoittaneet vuokrasopimuksen Jonin kanssa ja meistä tulee avopari. Kuulostaa todella viralliselta. Ruotsiksi sambo kuulostaa hieman rennommalta. No joka tapauksessa, kohta me muutamme yhteen. Eiköhän näistä heru muutama aikuispiste?

Vuxenpoäng vaikuttaa olevan paljon laajemmin käytetty sana, mutta voisimmeko ruveta käyttämään sanaa aikuispiste suomen kielessä? Aikuispisteitähän saa, jos tekee jotain aikuista kuten hankkii luottokortin tai ostaa asunnon. Plop, plop. Valitettavasti niistä ei tule mitään bonuksia. Mutta jossain vaiheessa tulee ehkä oikeasti aikuiseksi.