Leivontahaasteita

Olen harrastanut leipomista noin 20 vuotta, mutta useimmiten olen keskittynyt hyvään makuun. Hienon näköisiä kakkuja olen toki tehnyt, niistä hienoin on varmasti ollut sateenkaarikakku, jonka olen leiponut ehkä kymmenisen kertaa. Ensimmäisen kerran tein kakun valmistujaisiini 2011. rainbow cake

Kuten kuvastakin näkyy, niin kerrokset eivät ole ihan tasaiset, mutta mitä väliä. Kakku oli silti todella hieno, ja muistan kuinka ylpeä olin siitä silloin.

Eilen surffailin hieman kakkuja ja jouduin toteamaan, että minulla on vielä jonkin verran matkaa, jos haluan tehdä oikeasti todella hienoja kakkuja. Luottokakkublogistani löytyy todella paljon inspiraatiota, mutta itse en ole vielä käyttänyt marsipaania tai sokerimassaa kakun koristeluun. Aikomuksena on nyt siis opetella sokerimassan käyttö!

Löysin myös I am baker -blogin, jossa oli muun muassa tämä älyttömän hieno ruusukakku:

Innostuin heti, mutta olin varma, että kakun koristelu olisi todella vaikeaa. Onneksi löytyi myös YouTube-video, jossa oli kakun koristelun ohje. Ei vaikuta kovin vaikealta! Nyt pitää vain hankkia oikeat välineet (en ole koskaan pursottanut mitään pursottimella!) ja keksiä tilaisuus, jonne voisin leipoa ruusukakun. Any suggestions?

Ehkä lähdenkin Saksaan harjoittelmaan kondiittorin/leipurin taitojani?