Muuttomatka

Päätimme muuttaa Saksaan autolla, jotta saisimme enemmän tavaraa mukaan (ja sitä tavaraa tosiaan oli). Helpoin reitti olisi varmasti ollut rahtilaivalla Helsinki-Travemünde, mutta halusin mieluummin mennä Ruotsin kautta. Reittimme oli siis Helsinki-Turku, Turku-Tukholma (laivalla), Tukholma-Juutinrauman silta-Gedser (Tanska), Gedser-Rostock (laivalla) ja Rostock-Berliini. Äiti ajoi ensimmäisen pätkän Helsingistä Turkuun. Isi sai aamuvuoron – laiva tuli jo 6.30 Ruotsin aikaa Tukholmaan. Itse ehdin nukkua pari tuntia autossa heti aamulla. Vähän ennen Skånea vaihdoimme kuskia. Minä halusin ajaa Juutinrauman sillan (Öresundsbron) yli ja päädyin ajamaan Gedseriin asti, josta menimme lautalla Rostockiin.

Lautta on suhteellisen uusi, on liikennöinyt vasta puolisen vuotta. Aikaisemmin olemme menneet lautalla Rödby-Puttgarden, mutta jos on menossa Berliiniin, Gedser-Rostock on parempi vaihtoehto. Jon sai sitten kunnian ajaa viimeisen pätkän Rostockista Berliiniin.

Matka meni todella kivuttomasti ja nopeasti. Olimme seitsemältä illalla Berliinissä, joten Tukholmasta Berliiniin kesti noin 12 tuntia. Kahdella kuskilla reitti voisi olla hieman rankka, mutta neljällä kuskilla (joista vain kolme ajoi) matka sujui helposti. Suosittelen!

Rakas Kitchen Aid tuli tietysti mukaan!