Saksalaiset ja nakuilu

Minua hämmentää tämä saksalainen nakuilu- vs. siveyskulttuuri. Eilen olimme taas uimassa, tällä kertaa Stadtbad Schönebergissä. Uimahalli oli todella hieno ja moderni. Naisten, ja tällä kertaa myös miesten, pukuhuoneiden puolella oli kopit, joissa pystyi vaihtamaan vaatteet. Tämä oli periaatteessa ainoa vaihtoehto, koska kaappien edessä ei ole penkkejä. Toisin sanoen vaatteet vaihdetaan yksityisessä kopissa, ja kukaan muu ei näe toisten paljasta pintaa. Itse en tosin jaksanut lukita ovea.

Jännittävin kohta tuli kuitenkin juuri ennen suihkua. Itse en edes huomannut sitä, mutta Jon sanoi siitä uima-altaassa.

Miesten ja naisten pukuhuoneet olivat vierekkäin ja osuus juuri ennen suihkuja oli seinätön. SIIS SEINÄTÖN. Olisin siis ihan muina naisina voinut kävellä miesten pukuhuoneen puolelle. Suurin osa kuitenkin tuli suihkusta pyyhe ympärillään, mutta kuitenkin. Itse en ollut edes huomannut seinän puuttumista.

Toisaalta vaihdetaan vaatteet omassa kopissa, mutta sitten nakuillaan kuitenkin ihan rauhassa sukupuolesta riippumatta. Voisiko joku selittää?