Käsipalloa! Mutta missä klibba?

Eilen kävin vihdoinkin käsipallotreeneissä. Tein ensimmäisen yrityksen 1,5 kuukautta sitten, mutta silloin paikalla ei ollut tarpeeksi porukkaa. Sen jälkeen torstai-iltaisin on aina ollut jotain ohjelmaa. Eilenkin olisin voinut käsipallon sijasta syödä Berliinin (kuulemma) parhaita hampurilaisia, mutta totta kai käsipallo on kivempaa kuin hampurilaisten syönti! Jokainen, joka tietää käsipallosta yhtään mitään tietää, että Saksa on käsipallomaa ja olen aivan varma, että Berliinissä on enemmän käsipallonpelaajia kuin koko Suomessa. Joukkue valikoitui ihan sijainnin mukaan. Katsoin, että missä olisi lähemmät treenit (1,5 kilometrin päässä) ja lähetin valmentajalle* (!!) sähköpostia.

Eilen jännitti aika paljon. Joukkue pelaa Berliinin Stadtliga (kaupunginliiga) B:ssä. Oli aivan mahdotonta arvata, mikä olisi oikea taso minulle. Suomen naisten ykkösdivari ei ehkä ole ihan vertailukelpoinen Saksan liigojen kanssa... Valintani osoittautui kuitenkin hyväksi. En ollut ihan toivoton muihin verrattuna ja kaikki olivat mukavia.

Suurin ongelma oli klibban puute. Treenit on hallissa, jossa ei saa käyttää klibbaa. Jotkut pallot olivat todella liukkaita eivätkä pysyneet kädessä ollenkaan. Heitin varmaan sata kertaa suoraan maalivahdin päälle, koska en saanut kunnon otetta pallosta. Tiedän, tiedän - selityksiä, selityksiä. Mutta jos on pelannut klibban kanssa viimeiset kymmenen vuotta tuntuu oudolta olla ilman.

Huvittavinta oli kuitenkin saksan kielisen käsipallosanaston puuttuvuus. Tarkistin Wikipediasta oman pelipaikkani nimen, mutta en tietenkään melkein mitään muuta. Lopussa pelasimme viisi vastaan viisi ja kysyin, että pelaammeko ilman viivaa. Keskustelu meni suurinpiirtein näin (vapaa käännös):

"Pelaako joku tässä viivalla (Linie)?" "Puolustamme kaikki viivalla, ilman ykköstä." "Siis ei, silloin kun me ollaan hyökkäyksessä, niin pelaako joku siinä viivalla? Siinä kuuden metrin kohdalla?" "Aa, tarkoitat viivapelaajaa (Kreismitte). Ei, emme pelaa viivan kanssa, kun meitä on vain viisi."

Selvisihän se lopuksi, mitä ajoin takaa ja odotan jo innolla ensi viikon treenejä. Voisin ehkä kerrata sanastoa hieman lisää.

*Valmentaja minun pelaamassa joukkueessani taisi olla viimeksi vuonna 2007?