Helppo raakakakku

Olen viime aikoina leiponut aika paljon raw-kakkuja – eli kakkuja, joita ei tarvitse kypsentää. Jonkun mielestä tämä voi olla ajanhaaskausta ja turhaa terveysintoilua – miksi olla käyttämättä jauhoja ja sokeria, jos nyt kerran leipoo? Olen edelleenkin perinteisten leivonnaisten kannattaja, mutta tykkään myös kokeilla uutta. Raw-kakuissa käytetään paljon terveellisiä aineita kuten pähkinöitä ja hedelmiä. Ihan kivaa vaihtelua perinteisille kakuille. Paras inspiraationlähde tähän on ollut Hovkonditorn-blogi, josta olen bongannut monta hyvää raw-reseptiä. Olen muun muassa leiponut porkkanakakkua ja suklaaminttukakkua. Ollut tosi hyvää ja aina kelvannut syöjille (varsinkin Jonin paleo-kollegoille).

Jonkin verran ideoita olen myös saanut The Good Morning-blogista. Tämä mutakakku toimi inspiraationa oman reseptin kehittämiselle. Tein kerran mutakakun (lähes) hänen ohjeidensa mukaan, mutta mielestäni avokadokuorrute ei periaatteessa tuonut mitään merkittävää lisää ja kehittelin sitten oman banaanisuklaakakun.

Michaelan banaanisuklaaraakakakku

  • 175 g cashewpähkinöitä (noin 2 dl)
  • 45 g mantelia (noin 1 dl)
  • 2 rkl kaakaota (tummaa!)
  • 1 iso banaani (noin 100 g)
  • 100 g kuivattuja ja kivettömiä taateleita
  • 10 g kookoshiutaleita + koristeluun

Aloita sekoittamalla pähkinät, mantelit ja kaakao monitoimikoneessa, kunnes seos on täysin jauhettua. Lisää banaani, taatelit ja kookoshiutaleet ja sekoita kunnes seos on yhtenäistä massaa ilman mitään suurempia klimppejä. Käytä lusikkaa ja asettele taikina kakkuvuokaan (noin 20 cm). Ripottele vielä päälle kookoshiutaleita. Kakusta ei tule paksua – jos haluaa paksumman kakkukerroksen kannattaa käyttää pienempää kakkuvuokaa. Ja jos kookos ei maistu sen voi tietysti skipata.

Laita kakku pakastimeen ainakin muutamaksi tunniksi. Itse totesin, että kakku oli vielä parempaa seuraavana päivänä. Kakku säilyy pakastimessa varmaan parikin viikkoa, mutta epäilen että se jää syömättä niin pitkäksi aikaa. Kakku kannattaa ottaa pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, niin sitä on helpompi leikata. Liian kauan huoneenlämmössä ollut kakku taas on varmaan aikamoista muussia, joten kakku kannattaa laittaa nopeasti takaisin pakastimeen.

banaanisuklaakakkuSurkeaakin surkeampi kuva puolikkaasta kakusta.