Föreläsningar som inspirerar

Planerar du en inspirationskväll för nya entreprenörer? Vill du veta mer om författaryrket? Jag delar gärna med mig av min erfarenhet och inspirerar andra till att starta eget och förverkliga sina drömmar.

Alla mina föreläsningar baserar sig på mina egna erfarenheter som journalist, författare och företagare. Hur har jag gjort och vad har jag lärt mig?

Jag fakturerar allt mitt arbete via mitt företag Pinions ky (FO-nummer 2669586-7). Läs mer om vad jag kan erbjuda nedan.

Att vara sin egen chef
Utan en stadig månadslön är ekonomin ofta osäker och nya kunder växer inte på träd. Men hur ska man göra för att hitta kunder och sedan behålla dem? Hur ser vardagen ut när man är sin egen chef och varför är det viktigt att våga misslyckas?

Under den här föreläsningen strävar jag efter att inspirera lyssnarna att våga ta steget till att starta eget samtidigt som jag delar med mig av mina bästa lärdomar och tips om att få arbetsvardagen att rulla. Föreläsningen lämpar sig till personer som funderar på att grunda eget företag eller kreativa personer som behöver en extra kick i att strukturera sitt arbete.

Författarresan
Jag började skriva min debutroman i januari 2013 och det tog knappt fyra år för mig att bli antagen. På vägen blev jag refuserad, redigerade texten i flera omgångar men funderade aldrig på att ge upp. Inte på riktigt.

Under den här föreläsningen berättar jag om min resa till författardebutant. Vilka misstag gjorde jag och hur ser mitt skrivande ut i dag? Föreläsningen lämpar sig till alla som är nyfikna på författaryrket.

Skrivworkshops
Vill du skärpa till ditt språk? Behöver du personlig texthandledning? Vill du ta del av kreativa skrivövningar? Jag har skrivit hela mitt liv och älskar att vrida och vända på ord.

Workshopen kan formas på många olika sätt – helt enligt dina behov. Fokus kan vara till exempel på journalistiskt berättande eller på att hitta gnistan för kreativt skrivande genom korta skrivövningar.

Moderator/intervjuare
Planerar du en paneldiskussion? Ett evenemang där någon ska hålla i trådarna? Jag kan moderera diskussioner och göra intervjuer på scen.

 
 
föreläsningimariehamn2.jpg

Föreläsningspaket

Tillsammans med min frilanskollega Jennifer Sandström föreläser vi om att starta eget och om att ta bloggen till en professionell nivå. Jennifer är expert på sökmotoroptimering, bloggbusiness och marknadsföring. Själv bloggar hon på heltid sedan hösten 2017.

Tillsammans erbjuder vi ett paket som riktar sig framförallt till bloggare samt övriga som vill skapa synlighet på internet och som behöver en extra push för att våga ta steget till att starta eget. 

Foto: Jennifer sandström

Foto: Jennifer sandström


Sagt om mig som föreläsare & moderator

"Michaela bjöd på en intressant och inspirerande föreläsning, hon är lätt att lyssna på och fick publiken med sig. Hon berättade om vardagen som företagare och beskrev både positiva och negativa sidor på ett ärligt sätt. Vi är mycket nöjda med föreläsningen och har även fått bra feedback från deltagarna."

– Susanne Olofsson, företagsrådgivare vid Ålands näringsliv

"Föreläsningen var både utbildande och inspirerande. Den var logiskt och lättbegripligt uppbyggd med snygg presentation som stöd. Michaela förmedlade sin vardag som företagare, med både dess möjligheter och utmaningar som det innebär, på ett ärligt och öppet sätt."

– Linda Nygård, Projektledare & utbildare vid YA! Yrkesakademin i Österbotten

"Michaela hade som moderator satt in sig i ämnet på förhand och höll hela tiden i trådarna. Hon kände sin publik väl och utmanade panelisterna med kniviga frågor och krav på tydlighet vilket klart uppskattades."

– Elin Andersson, Projektsekreterare vid Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs