Kuka Michaela?

Hei! Olen Michaela, 31-vuotias kirjoittava helsinkiläinen. Tällä hetkellä teen töitä free-toimittajana suomeksi ja ruotsiksi ja toimin yrittäjänä. Toimittajan töitä olen tehnyt yli kymmenen vuotta. Vuosina 2013–2017 kirjoitin säännöllisesti verkkosivusto Addetolle. Sen ohella olen kirjoittanut monille asiakkaille ja tehnyt käännöstöitä.

Olen opiskellut journalistiikkaa ja viestintää Helsingin yliopistossa. Tämän lisäksi olen opiskellut muun muassa markkinointia Hankenilla ja espanjaa Helsingin yliopiston kielikeskuksessa.

Tammikuussa 2015 perustin ensimmäisen yritykseni, jotta voisin laskuttaa tekemäni työt. Samalla toteutin myös salaisen unelmani – skumppakorviksien valmistamisen ja myymisen.

Tammikuusta 2013 lähtien olen kirjoittanut kaunokirjallisuutta ruotsiksi. Elokuussa 2017 ilmestyi esikoisromaanini Vad heter ångest på spanska? ja 2016–2017 osallistuin Litterärt skapande VII kirjailijakoulutukseen Turussa.

Vuosina 2013–2015 asuin kahteen eri otteeseen Berliinissä, eikä ole epätodennäköistä, että päädyn sinne uudestaan. Olen myös koukussa Latinalaiseen amerikkaan. 2009 toteutin pitkäaikaisen haaveeni, kun matkustelin viisi kuukautta lattareissa. Sen jälkeen olen matkustanut kolme kertaa sinne ja haaveilen aina seuraavasta matkasta. 

Tarvitsetko jutun kirjoittajaa tai kääntäjää (suomi/ruotsi)? Lue palveluistani ja ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää tai olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssani. Toivottavasti kuulen sinusta!

Michaela von Kügelgen
michaela.vonkugelgen@gmail.com