forlaget_michaela_von_kugelgen_2017_webres-001.jpg

Hej & välkommen!

Det är jag som är den där Kugge som skriver. Egentligen heter jag Michaela, men det är nästan ingen som kallar mig det. Jag är en 33-årig finlandssvensk författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Finlands huvudstad Helsingfors.

Texter och kärleken för det skrivna ordet genomsyrar allt jag gör. Jag skriver artiklar om både högt och lågt, jag översätter, korrekturläser och skriver underhållande skönlitteratur.

Här på bloggen skriver jag om skrivandets våndor och glädjeämnen, om att driva företag, resor, kärlek och tja – livet. 

Författare

Jag debuterade med den underhållande romanen Vad heter ångest på spanska? i augusti 2017. Den har fått många fina recensioner och verkar ha hittat till läsarnas hjärta.

För tillfället arbetar jag med min andra roman Nationen som handlar om en fiktiv studentnation i Helsingfors. Boken utkommer under 2020 hos Förlaget M.

Jag har också ett tredje projekt på gång, min finlandssvenska Bridget Jones som går under arbetsnamnet Allt jag (inte) ångrar. Jag kommer att bearbeta manuset hösten 2019 tack vare ett stipendium från Svenska Kulturfonden.

Under 2016–2017 deltog jag i författarutbildningen Litterärt skapande

visitkort.jpg

Journalist

Jag har arbetat som journalist i över tio år och sedan januari 2015 driver jag eget företag. Jag är utbildad journalist från Helsingfors universitet med en politices magister-examen i kommunikationslära. Jag har också studerat historia, marknadsföring och spanska.

Som typisk journalist är jag nyfiken på det mesta, men är speciellt intresserad av människor och deras historier. Jag har arbetat med nyhetsjournalistik, reportage, annonsjournalistik och copywriting. Oberoende av vad jag skriver om strävar jag efter att skapa lättillgänglig och bra text.

Vill du jobba med mig?

Resor, vin och yoga

När jag inte skriver eller läser, dricker jag gärna vin och äter god mat i sällskap av mina roliga vänner och min kille. Jag svettas gärna på en handbollsplan eller i löpspåret och har nyligen förälskat mig i yoga.

Med jämna mellanrum sätter jag mig på flygplan, bussar, båtar och tåg för att uppleva nya ställen och kulturer. Eller vad ljuger jag nu. Jag tar ett flyg till Latinamerika eller Berlin vid varje chans jag får. Ibland kan det bli andra ställen också.

Under 2013–2015 bodde jag nämligen två år i Berlin i två olika etapper och våren 2009 uppfyllde jag en långvarig dröm då jag reste runt i Syd- och Centralamerika i fem månader. Efter det har jag återvänt fyra gånger till Latinamerika och drömmer ständigt om följande resa.

Utöver bloggen hittar du mig på Instagram, Facebook och Bloglovin. Välkommen till mitt blogguniversum, hoppas du trivs i min virtuella närvaro!

Kärleksbrev kan skickas till:
michaela.vonkugelgen@gmail.com