Vem är Kugge?

Egentligen heter jag Michaela, men de flesta kallar mig för Kugge. Jag är 30 år, född och uppvuxen i Helsingfors och älskar att skriva. Jag jobbar som frilansjournalist och företagare och sedan 2013 skriver jag skönlitterärt.

Min debutroman Vad heter ångest på spanska? utkommer i augusti 2017 hos Förlaget. Under 2016–2017 går jag kursen Litterärt skapande. Vår antologi Människohundarna med texter av oss tolv kursdeltagare ges också ut av Förlaget i augusti 2017. Läs mer om böckerna och mitt skrivande.

Jag tycker att Helsingfors är en fantastisk stad men jag har förälskat mig i Berlin och Latinamerika. Jag har bott i Berlin i två olika etapper under 2013–2015 och våren 2009 uppfyllde jag en långvarig dröm då jag reste runt i Syd- och Centralamerika i fem månader. Under våren 2014 var jag en månad i Ecuador. I januari 2017 var jag drygt två veckor i Argentina och planerar redan nästa resa.

Jag har studerat journalistik och kommunikationslära vid Helsingfors universitet. Jag har bred journalistisk erfarenhet och älskar att jobba med text – både journalistisk och fiktiv.

På den här bloggen skriver jag om skrivandets våndor och glädjeämnen. Vilka fel jag gjort, vad jag lärt mig och vad jag planerar till näst. På bloggen slinker också inlägg om vardagen och livet. Hoppas du trivs i min virtuella närvaro!

Michaela von Kügelgen
michaela.vonkugelgen@gmail.com

Välkommen till min blogg!