Jag brukar presentera mig själv som frilansjournalist, författare och företagare. Jag har arbetat som journalist i över tio år, debuterade med romanen Vad heter ångest på spanska? i augusti 2017 och har haft eget företag sedan januari 2015.

Men vem är jag då? Jag heter Michaela, men de flesta kallar mig för Kugge. Jag är 32 år, född och uppvuxen i Helsingfors och älskar att skriva. Texter och kärleken för det skrivna ordet genomsyrar allt jag gör. Jag skriver artiklar om både högt och lågt, jag översätter, korrekturläser och skriver underhållande skönlitteratur. För tillfället arbetar jag med min andra roman Nationen.

Jag är utbildad journalist från Helsingfors universitet med en politices magister-examen i kommunikationslära. Jag har också studerat historia, marknadsföring och spanska. Under 2016–2017 deltog jag i författarutbildningen Litterärt skapande

Som typisk journalist är jag nyfiken på det mesta, men är speciellt intresserad av människor och deras historier. Jag har arbetat med nyhetsjournalistik, reportage, annonsjournalistik och copywriting. Oberoende av vad jag skriver om strävar jag efter att skapa lättillgänglig och bra text.

visitkort.jpg

Helsingfors är enligt mig världens bästa stad men jag har förälskat mig i Berlin och Latinamerika. Under 2013–2015 bodde jag sammanlagt två år i Berlin i två olika etapper och våren 2009 uppfyllde jag en långvarig dröm då jag reste runt i Syd- och Centralamerika i fem månader. Efter det har jag återvänt tre gånger till Latinamerika och drömmer alltid om följande resa. 

På min blogg skriver jag om skrivandets våndor och glädjeämnen. Vilka fel jag gjort, vad jag lärt mig och vad jag planerar till näst. Det blir också inlägg om vardag, liv och jobb. Hoppas du trivs i min virtuella närvaro!

Michaela von Kügelgen
michaela.vonkugelgen@gmail.com