Min skrivresa

Vägen till antagning har varit lång men så värd mödan. Jag skickade debutmanuset till förlag för första gången i oktober 2014 och blev (så klart) refuserad några månader senare. Efter refuseringarna tog jag bland annat hjälp av en lektör och många fantastiska testläsare som har hjälpt mig att forma texten och göra den så bra som möjligt. I januari 2016 skickade jag debutmanuset på omgång två till förlag och blev till slut antagen i december samma år.

Under 2017 gick en stor del av min tankeverksamhet åt till att fundera på debuten. Själva romanen, omslag, katalogtext, debutantporträtt för Svensk Bokhandel, releasefest och mycket mer. Jag bloggade om processen på Debutantbloggen.

På gång

Jag skrev råmanus för roman nummer två under NaNoWriMo i november 2014. Romanen går under arbetsnamnet Nationen och handlar om Saga, Astrid och Mikael som alla knyts till en fiktiv studentnation i Helsingfors. Jag vill beskriva den galna studietiden, festerna, vänskapsbanden som knyts och alla hjärtesorger man har som 20-nånting. Jag har arbetat med manuset vid sidan om min debut, bland annat med min handledare på Litterärt skapande. Planen är att bli klar med manuset under 2018.

I november 2016 skrev jag mitt tredje manus under NaNoWriMo. Det är en finlandssvensk chicklit som än så länge heter Allt jag (inte) ångrar. Det stackars manuset har hamnat längst ner i högen men jag hoppas kunna hitta tid att arbeta med texten senast under 2019.

Välkommen med på min skrivresa!