Varför skriver jag?

Den 14 januari 2013 klockan 21:29 skapade jag ett nytt dokument på min dator som jag döpte till 1.docx. Ett år senare hade jag ett färdigt råmanus i min hand. Sedan dess har jag raderat, redigerat, skrivit nytt, gråtit, skrattat och framför allt lärt mig massvis.

I augusti 2017 utkommer äntligen min debutroman Vad heter ångest på spanska? hos Förlaget. Att skriva en bok och få den publicerad är en av mina stora drömmar, att skriva ett naturligt tillstånd. Jag skriver för att jag helt enkelt inte kan låta bli. Under 2016 och 2017 deltar jag i författarutbildningen Litterärt skapande, vår antologi Människohundarna ges också ut av Förlaget.

skrivmaskin.jpg

Min skrivresa & mitt skrivande

Vägen till antagning har varit lång men så värd mödan. I januari 2016 skickade jag mitt första manus på omgång två till förlag och blev till slut antagen i december samma år. Efter refuseringar under 2015 har jag bland annat tagit hjälp av lektör och många fantastiska testläsare som har hjälpt mig att forma texten och göra den så bra som möjligt.

Utöver manus nummer ett skrev jag ett råmanus för en ny roman under NaNoWriMo i november 2014. Det går under arbetsnamnet Nationen och handlar om Saga, Astrid och Mikael som alla knyts till en fiktiv studentnation i Helsingfors. Jag vill beskriva den galna studietiden, festerna, vänskapsbanden som knyts och alla hjärtesorger man har som 20-nånting. Jag har jobbat med manuset under våren 2016 bland annat med min LittSkap-handledare.

I november 2016 skrev jag mitt tredje manus under NaNoWriMo. Det är en finlandssvensk chicklit som än så länge heter Allt jag (inte) ångrar. Min plan är att hinna bearbeta både Nationen och Allt jag (inte) ångrar under 2017.

Välkommen med på min skrivresa!