Vad heter ångest på spanska?

 
Omslag: Linn Henrichson.

Omslag: Linn Henrichson.

Erika är 25 år och nyutexaminerad jurist. Hon har allt hon någonsin önskat sig men är ändå inte nöjd. När Erikas långa förhållande havererar blir allt ett enda kaos och hon flyr till Ecuador för att samla ihop sig själv. Hemma väntar drömjobbet och en lysande framtid, men är det verkligen det hon vill med sitt liv?

Vad heter ångest på spanska? är en träffsäker skildring av hur det känns att stiga in i vuxenlivet, om hur jobbigt det är att vara duktig, och om att göra sina föräldrar riktigt jävla besvikna. En bok för unga vuxna – och för alla som vill fly vardagen och istället fantisera om sorglösa surfare på en strand i Ecuador.

 
 

Blev du nyfiken? Läs de första 30 sidorna ur boken eller lyssna på de två första kapitlen, inlästa av mig. Boken finns beställa bland annat på Adlibris eller direkt från Förlagets hemsida.

Sagt om boken

Marit Lindqvist/Svenska Yle:
"Michaela von Kügelgen är en frisk fläkt i den finlandssvenska litteraturen, och jag är säker på att hon hittat en egen nisch för fortsatt författarskap."

Julia Wickholm på bloggen Litterarum:
"Boken är lättläst, men inte banal – något som jag ser som positivt. Den kan mycket väl tilltala personer som inte läser så ofta, men som ändå vill ta del av en historia som är unik i sitt slag. Böcker om att hitta sig själv finns det gott om, javisst, men personligen kunde jag åtminstone inte komma på en enda annan finlandssvensk roman för unga vuxna som utspelar sig i ett land såpass långt borta, och framför allt inte med en kvinna i huvudrollen."

Michaela von Kügelgen skriver flyhänt och medryckande och det är med nöje man tar rygg på Erika under hennes eskapader, klavertramp och förlustelser på sin färd härs och tvärs genom landet med ”tusentals nyanser av grönt”.
— Svenska Yle

Bror Rönnholm/Åbo Underrättelser:
"Vad heter ångest på spanska? är en generationsroman som man trivs ganska bra medan den pågår. Michaela von Kügelgen är helt klart en berättartalang. Hon skriver chosefritt och med bra drive."

Linnea på bloggen Kujerruksia:
"Ruotsin kielen lukuharjoituksena kirja on oivallinen. von Kügelgenin tyyli on yksinkertainen ja siten helppolukuinen."

David på bloggen Old adult reads young adult:
"Nåt jag gillar med boken är att den verkligen lyckas förmedla Ecuador på ett väldigt tilltalande sätt. Värmen, svetten, maten, dansen. Kontrasten mellan det liv som Erika lyckas skapa för sig själv under några veckor jämfört med hemma i Finland kan nästan inte göras tydligare men jag gillar det."

Danni Paalosmaa på bloggen Taikuri:
"Den boken har allt jag vill ha av en bok. Kärlek, resa, vänskap, vändpunkter och ett väldigt bra språk. Och så har den förstås en hel massa saker till som jag inte tänker rabbla upp. Den bästa bok jag läst i år. Michaela har skapat ett mästerverk. Läs!"